Шмигаль сказав, на скільки подорожчає бензин в Україні

event 08:41 Понеділок 09 Травня 2022 Суспільство
Бензин

У влади є стратегія подолання кризи з дефіцитом бензину, який пов’язаний з наслідками війни. У майбутньому ціни на пальне можуть змінитися у бік підвищення на кілька гривень.

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль в інтерв’ю “РБК-Україна“.

Коментар: Зараз ми завозимо бензин і дизельне паливо, стратегія у нас є. Але зараз у нас залишився тільки західний кордон, і логістика дуже ускладнилася. Фактично немає Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центральну і східну Україну в логістичному забезпеченні. Логістичне плече тепер сформувалося на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють з європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України“, – пояснив він.

Шмигаль зазначив, що через знищення інфраструктури змінилася і подорожчала логістика поставок пального. Це може призвести до підвищення цін для споживачів.

Коментар: Зараз ми ведемо переговори, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів залишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставка. Кілька гривень може бути різниця в ціні, але дефіцит буде перекриватися“, – запевнив він.

За словами глави уряду, ведеться робота над усуненням дефіциту пального – ведуться переговори з оптовими постачальниками та ввозиться достатня кількість палива в Україну.

Коментар: Думаю, що найближчим часом, як і обіцяло Міністерство економіки, ситуація виправиться. Це не означає, що під час війни не може бути форс-мажорів. Можуть бути, треба бути свідомими з цього приводу, спокійно до цього ставитися, не панікувати“, – резюмував він.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward