Що зробити на городі в квітні: повний список справ

event 16:26 Середа 05 Квітня 2023 БЛОГ

Настав квітень – найпродуктивніший місяць для дачників, на який припадає найбільше посадок і посівів. Клопоту на городі, в саду і на клумбі в цьому місяці дуже багато, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Підгодівля грядок

Перед посівами і посадками овочів на городі ділянку потрібно заздалегідь підготувати. Приберіть все сміття з ділянки і перекопайте верхній шар грунту. Грядки посипте добривами і закопайте. 

Посадка овочів в теплиці

У квітні пересаджують або відразу сіють в теплицю капусту, огірки, помідори, солодкий і гострий перець. Також вирощують в теплиці розсаду квітів – чорнобривці, жоржини, айстри.

Посадка овочів на розсаду

Більшість овочів висаджують на розсаду в березні або навіть в лютому. Але є середньостиглі та пізні культури, які можна посадити на розсаду ще в квітні. Наприклад:

  • помідори – в перших числах квітня;
  • капуста;
  • кабачки і патисони;
  • огірки;
  • гарбуз.

Посаджені в квітні на розсаду овочі пересаджують у відкритий грунт протягом травня, коли у них з’явиться кілька листочків.

Читайте також: Гороскоп на 6 квітня: що обіцяють астрологи

Посів овочів у відкритий грунт

У квітні можна посадити у відкритий грунт овочі, які не бояться морозів, оскільки в цьому місяці ще можливі нічні заморозки. Протягом місяця на ділянці можна посадити:

  • на початку місяця – горох, редис, ріпку, редьку;
  • у першій половині квітня – селеру, кріп, петрушку, салат;
  • у другій половині місяця – ранню капуста і ранні помідори (до проростання прикрити плівкою);
  • в кінці місяця – морква, цибуля, гарбуз, кабачки.

Також у квітні починають висаджувати найпопулярніший в Україні овоч – картоплю. 

Посадка квітів

У квітні можна висадити на клумбі чорнобривці, лобелію, айстри, флокси, однорічні жоржини, маргаритки, півонії, матіоли, аліссум, календулу, левиний зів, маки, гордеції, хризантеми, іриси.

У другій половині квітня можна посадити троянди, але в разі падіння температури до значення +5° і нижче троянди слід вкрити плівкою.

Обрізка та щеплення дерев

В саду в квітні слід обрізати дерева і видалити хворі і сухі гілки, якщо це не було зроблено в березні. Слабкі дерева варто підв’язати до кілочка. Закінчити ці роботи потрібно до появи бутонів на деревах.

Після обрізки обприскайте сад засобами від шкідників і хвороб, щоб дерева не хворіли влітку. 

Посадка дерев і кущів 

Квітень – ідеальний час для посадки саджанців дерев і кущів. Вони ще не остаточно прокинулися від зимового спокою, легко приживаються на новому місці і не бояться заморозків. При покупці саджанця переконайтеся, що бруньки на ньому ще не набрякли, інакше садити його вже занадто пізно.

У квітні можна садити будь-які дерева і ягідні чагарники на ваш смак. Дуже добре приживаються в квітні смородина, ожина, малина, виноград, а також плодові дерева.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward