Що робити, щоб капуста не тріскалася на грядках

event 07:05 Субота 22 Квітня 2023 Суспільство

Якщо ви вирощуєте капусту, перед вами стоїть завдання зібрати його якісним. І потріскані качани цьому не сприяють. Такі не будуть лежати, бо їх терміново потрібно використовувати, пише ProstoWay. 

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Якщо ви не хочете зіткнутися з проблемою потрісканих качанів, тоді треба не робити помилки при вирощуванні. Про основні з них зараз піде мова.

Волога

Капуста прихильниця регулярних поливів. Якщо ви будете випробовувати її на стійкість до засухи, тоді можете отримати потріскані качани. Коректуйте поливи в залежності від погодних умов, але не допускайте, щоб капуста стояла сухою або була надмірно зволожена.

Вчасність

Врожай потрібно збирати вчасно. Не лишайте качани стояти на грядці та чекати. Якщо тривалий час не збирати врожай, то він дійсно зіпсується, не відходячи від каси. Тобто на грядці все виросло, там і зіпсується. Вчасність — те, що вам треба знати.

Читайте також: Як і коли сіяти буряки, щоб був гарний урожай: поради для городників

Дощі

Дощова погода — проблемний фактор. Якщо буде занадто багато вологи, це також призведе до розтріскування капусти. Робіть відведення води з грядки, щоб зменшити негативний вплив.

Це три фактори, які потрібно враховувати при вирощуванні капусти. Якщо все буде правильно та будуть дотримані умови, тоді капуста точно порадує вас гарним врожаєм.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward