Що робити, якщо пересолили блюдо: ці хитрощі допоможуть врятувати блюдо

event 21:36 Середа 10 Серпня 2022 БЛОГ

Кожен кулінар бодай раз у житті пересолював страву. Надлишок солі в їжі не тільки псує її смак, але ще й дуже шкідливий для нирок. Виправити пересолену їжу в деяких випадках можливо, тому не поспішайте викидати страву, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Що робити якщо пересолили суп

Найпростіший спосіб “врятувати” суп – долити води. Однак це може зіпсувати густоту супу. Ще один варіант – злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Ще один диво-засіб – яєчний білок. Вбийте його в суп і розмішайте, а потім дістаньте шумівкою. З білком вбереться частина солі.

У пересолений суп можна додати рис – він добре вбирає сіль. Рис загорнути в марлю і опустити в каструлю на 15 хвилин. Потім марлю з крупою можна вийняти. Таким способом ви не тільки виправите смак супу, але і приготуєте гарнір.

Як врятувати пересолену крупу

Надлишок солі в гречці, рисі, булгурі та інших кашах можна виправити. Для цього потрібно окремо зварити другу порцію каші і не солити її, а потім змішати з пересоленою крупою. Звичайно, порція в такому випадку буде більше, ніж потрібно.

Ще один спосіб трохи підкоригувати смак страви – додати в неї несолоні обсмажені овочі, гриби або м’ясо. Добре вбирають сіль морква і картопля.

Поради для пересоленого м’яса і овочів

Нейтралізувати пересіл допоможе кислота або цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолену страву можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для виправлення страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.

Молоко і молочні продукти добре збалансують смак занадто солоної страви. Таку їжу можна протушкувати в сметані або вершках, якщо це доречно в страві. Добре вбирає сіль петрушка, шпинат і інша зелень. Надлишок солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю зі страви.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward