СБУ затримала “смотрящого”, який майже 10 років тероризував місто

event 15:18 П’ятниця 24 Лютого 2023 ПОДІЇ
smotriashchiy

У результаті спецоперації у Дніпропетровській області СБУ затримала “смотрящого”, який майже 10 років намагався тримати в страху місцевих жителів.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Було встановлено, що зловмисником є неодноразово засуджений кримінальний авторитет – так званий “смотрящий” за Кривим Рогом. Саме він причетний до численних фактів обкладання “даниною” представників малого і середнього бізнесу.

Для цього брав участь у вирішенні штучних конфліктів, які для місцевих підприємців створювали підконтрольні йому злочинні угруповання. 

За вирішення “спору” кримінальник отримував свій “відсоток” від загальної суми “вибитих” грошей. У разі відмови сплачувати “борги” учасники банд погрожували потерпілим та їхнім родичам насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна. 

Крім того, зловмисник був на постійному контакті з представниками злочинного середовища рф, у тому числі з російськими “злодіями в законі”. З ними періодично координував свою незаконну діяльність та розв’язував питання щодо наповнення так званого “общака”.

Все це негативно впливало на криміногенну обстановку в регіоні та розхитувало внутрішню ситуацію у Кривому Розі.

Співробітники СБУ поетапно задокументували факти незаконної діяльності фігуранта і затримали його на спробах чергового отримання грошей за вирішення “спірних питань” з бізнесом.

Читайте також — Судитимуть працівника колонії, який перейшов на бік окупантів та дозволив втекти в’язням

Наразі йому повідомлено про підозру у встановленні або поширення злочинного впливу. Планується обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward