СБУ затримала агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ

event 19:01 П’ятниця 01 Вересня 2023 Війна

Служба безпеки України (СБУ) затримала агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування Сил оборони в Запорізькій області 9 травня цього року.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Про це повідомили в пресслужбі СБУ в Telegram.

Зазначили, що він входив до складу агентурної мережі ФСБ. Контррозвідка СБУ затримала двох організаторів ворожої групи напередодні того ж дня. Крім цього, було викрито ще одного спільника, який під ліжком своєї 6-річної доньки тримав зброю та боєприпаси.

Коментар: Наразі українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним “Фантом”. Після серії затримань його поплічників він “заліг на дно” і у такий спосіб намагався уникнути покарання“, — йшлося в повідомленні.

У СБУ розповіли, що ним виявився колишній військовий із Запоріжжя. Він володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби “Вінторєз”, яку виробляють на території Росії і використовують у підрозділах спецназу. За даними служби, фігурант повинен був здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які перебувають на південному фронті.

Читайте також: Сили оборони уразили 14 районів зосередження противника

Після того, як СБУ затримала інших учасників агентурної мережі, на “Фантома” вийшов представник ФСБ, який поставив йому нове завдання — скорегувати удар по фронтових позиціях ЗСУ з застосуванням важкої вогнеметної системи “Солнцепек”. Ворожий агент намагався отримати розвіддані, “втемну” використовуючи своїх знайомих із прифронтових районів Запорізької області. Співробітники СБУ затримала “Фантома” та запобігли російському удару по позиціях ЗСУ.

Під час обшуків у фігуранта вилучили понад пів тисячі набоїв різного калібру, зокрема патрони 308 win для снайперської гвинтівки. Чоловіку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward