СБУ порушила справу через незаконне ввезення в Україну “вакцин проти коронавірусу”

event 10:40 Субота 09 Січня 2021 ПОДІЇ

Служба безпеки має інформацію про контрабанду до України отруйних речовин під виглядом вакцини проти коронавірусу від Pfizer/BioNTech.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Коментар: “Станом на зараз відомо, що група осіб за попередньою змовою, порушуючи встановлені правила, придбала, перевозила, зберігала та відпускала отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer”, — заявили у відомстві.

Спецслужба перевіряє всі обставини цього випадку, а також встановлює, чи робили щеплення вказаними препаратами в медичних закладах або поза ними, і якщо так — хто отримав “вакцини”.

Справу СБУ порушила за ч. 3 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу.

Заяви про “таємну вакцинацію

У середу, 6 січня, в інформаційному полі України з’явилися повідомлення про нібито контрабанду з Ізраїлю вакцин проти коронавірусу від Pfizer, якими роблять щеплення українські високопосадовці, зокрема прем’єр Денис Шмигаль.

Один із тих, хто розповів про це — власник “Обозревателя” Михайло Бродський. За його словами, за вакцину високопосадовці платили 2,5 тисячі євро, а «ізраїльські розслідувачі» вже займаються цією історією. Водночас влада Ізраїлю цю інформацію спростувала.

Сам прем’єр Шмигаль заперечив це й доручив Міністерству охорони здоров’я та Міністерству внутрішніх справ перевірити цю інформацію.

Пізніше відреагував президент Володимир Зеленський, який доручив Службі безпеки перевірити цю інформацію. Тепер же, якщо вірити СБУ, ідеться не про вакцини, а про якусь контрабанду під виглядом вакцин.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: Для кого вакцина проти COVID може бути небезпечною

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward