“Ранні заморозки та різке похолодання”: синоптикиня розповіла, якою буде погода осінню

event 07:45 Середа 01 Вересня 2021 Суспільство

За словами синоптикині, осінь в Україні може бути із ранніми заморозками. Проте погода матиме й антициклональний характер.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла в ефірі програми Новий ранок на Радіо НВ.

За її словами, осінь у цьому році розпочнеться за календарем. Адже починаючи з 1-2 вересня на всій території України очікується різке зниження температури повітря.

Коментар: Похолодання буде викликане тим, що територією України проходитиме атмосферний фронт протягом перших двох днів вересня. Почне він свій рух з північного заходу і продовжить його на південний схід. 1 вересня в західних областях переважно буде похмуро, дощитиме і досить прохолодно. Температура в денні години, наприклад, по Львову – не більше, ніж + 16 … 18 градусів разом з дощем, буде похмуро“, – розповіла Наталія Птуха.

Також синоптикиня пояснила, наскільки для осінньої погоди характерні такі блискавки і зливи, що накрили Україну в останні дні.

Коментар: За календарем це відбувалося ще влітку, і в цілому для літа це якраз досить характерні, властиві літньому періоду грозові дощі, вони досить активні і різної інтенсивності. Хочу трохи повернутися до вересневої погоді. Похмурою, дощовою та холодною вона буде в західних областях. На решті території 1 вересня, особливо на південному сході, буде дуже приємна, комфортна погода“, – зазначила синоптикиня.

За її даними, після атмосферного фронту, який пройде в перші дні вересня, в подальшому буде встановлюватися антициклональний характер погоди. 

Коментар: Ночі будуть прохолодні, а в денні години буде досить приємно, якщо одягатися відповідно, до +20 градусів по північних, західних областях; + 20 … 23 – по південно-східним районам“, – каже Птуха.

Синоптик зазначила, що за попередніми розрахунками для України осінь 2021 може бути з ранніми заморозками, іноді буде встановлюватися антициклональний характер погоди. Буде менше опадів, більше сонця, але прохолодна погода.

Читайте також: На Україну насуваються потужні магнітні бурі

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward