Радник президента розповів, які із заморожених російських активів Україна отримає найшвидше

event 14:23 Вівторок 21 Листопадаа 2023 ПОЛІТИКА

У коментарі УНН радник президента Олег Устенко заявив, що Україна може отримати активи “Центробанку” найшвидше. Радник наголосив, що деякі активи, які належать російській псевдоеліті, передаватимуться на відбудову України довше.

З тих російських активів, які вже заморожені або будуть заморожені найближчим часом в інших державах, Україна найшвидше може отримати активи “Центробанку”. 

“Зараз заморожених активів російської федерації за межами рф на рівні близько 300 млрд доларів – це активи їх “Центробанку”. Друга частина, яка заморожена – це активи їхньої псевдоеліти, або їхньої номенклатури, тобто тих, хто допомагав приймати, або приймав рішення, або стимулював прийняття рішення щодо війни проти України. Там активів приблизно від 100 до 150 млрд доларів. Частина з тих активів або вже заморожена, або знаходиться в так званому трекінгу, тобто буде найближчим часом заморожена”, – розповів Устенко.

Вірогідно, що активи, які належать російській псевдоеліті передаватимуться на відбудову України довше за активи “Центробанку”.

Читайте також: Укрпошта оголосила конкурс на створення нової марки: деталі

“Активів “Центробанку” рф, ще й приносять прибуток в період того, як вони знаходяться в замороженому стані, тому тут можливі два треки. Перший – це негайна передача всіх тих прибутків, які були зароблені на активи “Центробанку” рф, які зараз знаходяться в замороженому стані. І це достатньо швидко можна зробити. А друга частина цієї історії – це передача безпосередньо активів, які заморожені.  Як я розумію ситуацію, то більшість активів сконцентровані на території Європейського Союзу. Відразу як буде прийнято рішення в ЄС щодо передачі цих активів, то вони відразу будуть передані”, – пояснив Устенко.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward