Прості правила, як виростити огірки без гіркоти

event 15:35 П’ятниця 29 Квітня 2022 Суспільство

Хто ж любить, коли огірки гірчать. Причиною гіркоти в огірках є “кукурбітацин”. 

Він з`являється через стрес, неправильний температурний режим, поганий полив чи харчування. 

То гіркота в шкірці огірка – це наслідок догляду. Як повідомляє “ТСН”, для того, щоб подати до столу огірки без гіркоти, треба дотримуватися наступних правил: 

  1. Насамперед є певні сорти огірків, які стійкі до появи гіркоти. До них входять “Аристократ”, “Букет для мами”, “Даша”, “Новатор”, “Атос”, “Крістіна”, “Драгун”, “Смарагдова розсип”, “Бастіон”, “Смак дитинства”, “Форсаж” тощо. Тому, якщо ви переживаєте, що не зможете виростити огірки без гіркоти, варто обирати саме їх.
  2. Якщо стоїть сонячна погода декілька днів, краще вкрити розсаду огірків агроволокном. Часто городники використовують його, щоб захистити рослини від холоду, а з настанням тепла знімають. Однак агроволокно також чудово захищає від прямих сонячних променів, які не бажані для огірків.
  3. Коріння огірків не повинне пересихати. Для цього регулярно раз в 7-10 днів мульчуйте кущі розсади свіжим ґрунтом, це буде викликати новий приріст корінців та продовжувати родючість.

Також читайте: В Україні суттєво зросли ціни на минулорічну капусту

  1. Якщо ви хочете виростити огірки без гіркоти, дуже важливо пам’ятати про регулярне поливання. Це дуже важливий момент, про який забувають дачники, які приїжджають на свої ділянки в кращому випадку раз в тиждень на вихідні. Огірки дуже не люблять, коли чергується сильна засуха з надмірним поливанням, а тому починають гірчити. Правда, такі плоди можна використовувати для консервації.
  2. Слідкуйте, щоб в теплиці не було перегріву. Якщо ви вирощуєте огірки без гіркоти в теплиці, не варто перегрівати розсаду, тому що це погано вплине на майбутній урожай. Варто пам’ятати, що ці овочі страждають від сухого та спекотного повітря.
  3. Влітку, коли надто спекотно, рясно поливайте грядки. За високої температури повітря дуже важливо поливати огірки теплою водою двічі на день: зранку (приблизно о 7-9 ранку) та ввечері (між 17 та 18 годинами).

Отже, щоб виростити огірки без гіркоти потрібно пам’ятати про основні речі: достатньо зволожувати ґрунт, не пересушувати розсаду, вкривати від прямих сонячних променів, захищати від високої температури поливанням двічі на день.

Автор:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward