Поліція Москви переслідує шестикласника за запитання про Україну

event 20:02 Понеділок 07 Березня 2022 ПОДІЇ

Поліція Москви переслідує шестикласника, за те, що він цікавився Україною на уроці в школі. Про це розповіла Українська Правда.

У Москві поліція прийшла додому до шестикласника, який ставив питання про війну з Україною на уроці та вигукнув “Слава Україні!” на перерві, йому вимкнули електрику та викликають батьків до відділку.

12-річний Кирило, який має українське коріння, 4 березня на уроці історії після пропозиції вчительки ставити питання про “спецоперацію” в Україні почав їх ставити.

Коментар: Я запитав: “Чому Путін [почав спецоперацію] (мабуть, хлопчик сказав “війну”, але російським ЗМІ заборонено вживати це слово – УП)?” На це вчителька відповіла, що це спецоперація. Вона сказала: “Я точно не знаю, де зараз перебувають наші війська, але якби вони зупинилися на півдорозі, то агресія України продовжилася б”. Невелика частина класу була на моїй стороні, вони теж ставили запитання.

Вчителька сказала: “Фахівці України та США зараз роблять фейкові пости, кажуть, що на мітингах б’ють людей. Але мітинги мають бути узгодженими”. Я запитав: “Як можна погодити з урядом мітинг проти дій самого уряду?” Вона мені толком не дала відповіді. Після цього я поставив питання, навіщо це взагалі хтось почав і коли все це закінчиться? Вона сказала, що почала це Україна, а закінчиться, коли Україна капітулює.

Вона говорила ще нам, що в українців процвітає нацизм, що з першого класу у підручниках пишуть, що Україна — наддержава. У мене багато друзів з України, я питав у них — у них немає цього в підручниках”.

У неділю Кирило був удома сам. У цей час у квартиру стали стукати двоє поліцейських, але Кирило не відкривав. Вони стукали близько півгодини, потім вимкнули у квартирі електрику, залишили під дверима повістку “про виклик на опитування” та пішли. У повістці — нерозбірливо написана дата опитування і загроза “здійснити привід” у разі неявки.

Коментар: Нам кажуть, що мешканцям України промивали мізки, а мені здається, що мізки тут промивали нам, – сказав хлопчик.

Автор:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward