Поліцейські з Рівного і Дмитро Комаров розміновують Північ України (ФОТО)

event 16:57 Четвер 07 Квітня 2022 ПОДІЇ
Комаров і поліцейські з Рівного: Мерчук, Жук і колишній патрульний з Рівного Прищеа

Відомий журналіст Дмитро Комаров постійно описує ситуацію у звільнених містах на Київщині та Чернігівщині.

Сьогодні він розповів про те, які підступні міни-розтяжки залишили росіяни після себе. 

Вони є всюди. Тому нині на деокупованих територіях пересуватися можна лише з особливою обережністю і не заходити до пустих будинків до того, як  там не перевірять усе піротехніки. 

Разом на фото з Дмитром Комаровим – начальник управління превентивної діяльності ГУНП Рівненщини Руслан Жук. 

Дмитро Комаров і Руслан Жук. Фото зі сторінки Дмитра Комарова

На іншому фото – ціла команда: начальник Патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук, Руслан Жук та колишній патрульний з Рівненщини, а нині начальник Патрульної поліції Чернігівщини Микола Прищепа. 

Як розповіла виданню Час-Дій речниця ПП Рівненщини Оксана Юрченко, усі троє родом з Луцька, а Жук та Прищепа працювали свого часу в патрульній поліції Рівненщини. Нині вони знову зібралися разом у Чернігові. 

З ними – Дмитро Комаров. До слова, повернемося до Комарова. Його текст дуже важливий, якщо вам доведеться побувати на звільнених від росіян територіях:

ТЕКСТ КОМАРОВА

– Важливо! Передайте всім. Правила поведінки на теренах, де були війська Росії. Абсолютно всім власникам будинків та квартир. Усім, хто має житло зруйноване. Волонтерам. Загалом усім. Росіяни під час відходу дуже багато замінували.

Ліси та парки, газони, квартири, будинки, офіси, двері, підвали, зброя, машини. Навіть трупи. Сьогодні спецзагін Патрульної Поліції розмінували будинок, до якого завтра повертаються діти. Уважний сусід зайшов у хату й помітив гранату, місцева дружина побачила поліцію та попросила допомогти.

Найпростіше примітивне мінування – граната Ф-1. У нашому випадку росіяни придавили кришкою підвалу спусковий важіль на гранаті до сходів і накинули зверху стару ганчірку. Навіть знаючи від місцевих, що будинок заміновано, помітно не одразу. Замасковано просто, але добре. Чека висмикнута. Достатньо було зачепити ногою кришку підвалу або почати зачиняти.

Або зачепити ногою ганчірку, йдучи сходами. І через 3-4 секунди… Розліт уламків 200 метрів…
Добре, що в цьому випадку був уважний сусід та професіонали поряд. І смертельну пастку знайшли до повернення господарів із дітьми додому.

Будь ласка, передайте всім, хто повертається чи працює там, звідки відійшли російські війська. Гранична уважність. Вхід до будинку лише після перевірки фахівцями. Дивитись під ноги, контролюючи кожен крок. Розтяжки бувають не тільки лише на рівні ніг, та й на рівні грудей.

Обережно у темних приміщеннях. Обережно на траві. Не відчиняти наосліп двері, вікна. Не вистачати руками сумнівні предмети. Чи не чіпати без попиту на техніку, яку кинули російські: танки, бтр, бмп і т.д. Особливо уважно з дітьми, яким цікаво все підняти та подивитися.

Дітям території, де була російська армія, ще довго будуть особливо небезпечними. Поясніть дітям, що таке міни, та основні правила безпеки. Не хапати руками все поспіль. Не гуляти у парках та лісах поблизу зони бойових дій до офіційної інформації про розмінування. Ходити тільки стежками. Бережіть себе.

 

 

Автор:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward