“Поляки самі змусили Гітлера”- путін в інтерв’ю видав цинічну причину Другої світової війни

event 12:43 П’ятниця 09 Лютого 2024 ПОДІЇ

Президент РФ Володимир Путін звинуватив у нападі нацистської Німеччини на Польщу 1939 року самих поляків. За версією диктатора, Польща “змусила” Адольфа Гітлера на себе напасти, оскільки “загралася” і виявилася “надто незговірливою”.

Тому, переконаний Путін, Гітлеру не залишалося нічого іншого, як окупувати частину Польщі. Таке “екзотичне” трактування подій, які поклали початок Другій світовій війні, диктатор озвучив в інтерв’ю американському тележурналісту Такеру Карлсону.

У прагненні виправдати власне вторгнення в Україну під приводом “боротьби з нацизмом”, Путін договорився до того, що почав виправдовувати Гітлера. Він навіть звинуватив Польщу в тому, що вона стала жертвою агресії нацистської Німеччини першою з європейських країн.

“Все-таки змусили! Поляки змусили, вони загралися і таки змусили Гітлера розпочати Другу світову війну саме з них. Чому почалася війна 1 вересня 1939 року саме з Польщі? Вона виявилася незговірливою. І Гітлеру нічого не залишалося при реалізації його планів почати саме з Польщі”, – видав російський диктатор.

Читайте також: Журналісти виявили секретну дачу путіна біля Фінляндії

Принагідно він виправдав також участь в окупації Польщі Радянського Союзу. При цьому Путін неодноразово поставив знак рівності між СРСР та Росією, яка входила до союзу на правах однієї з республік. 

“Важливо те, що війна почалася, і тепер уже сама Польща стала жертвою тієї політики, яку проводила щодо Чехословаччини, тому що за відомими протоколами Молотова-Ріббентропа частина цих територій відійшла до Росії, включно із Західною Україною. Росія під назвою Радянський Союз повернулася такою чином на свої історичні території. Після перемоги у Великій Вітчизняній війні, як ми говоримо, це Друга світова війна, всі ці території остаточно були закріплені за Росією, за Радянським Союзом”, – заявив Путін.

Загалом за підрахунками журналістів “Голосу Америки” за дві години Путін згадав Польщу 36 разів – і незмінно у негативному контексті. За кількістю нападок з боку диктатора під час цього інтерв’ю Польща поступилася лише Україні.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward