Після чого можна і не можна садити моркву: поради для городників

event 17:45 Вівторок 04 Квітня 2023 БЛОГ

Якщо ви вже твердо зважилися зайнятися землеробством і хочете посадити моркву, то спочатку потрібно визначитися з термінами. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Бажаєте отримати ранній коренеплід – садіть його в третій декаді квітня, середньостиглий висаджуйте з 25 числа цього ж місяця до 5 травня, а пізній – на початку червня.

Визначтеся з сортом, а потім розв’язуйте наступну проблему – де саме варто садити цей коренеплід, і після яких рослин посадка буде вдалою.

Вдала морква – після чого садити і де

Для моркви варто вибирати легкі ґрунти. У пухкій землі ви отримаєте хороший урожай, а в глинистій виросте дрібна й кострубата морква.

Читайте також: Астрологи назвали знаки Зодіаку, які в квітні можуть зійтися з колишніми

Цей коренеплід краще вирощувати на високій грядці – так за ним буде легше доглядати, його не “заб’ють” бур’яни, і ви зможете стежити за тим, наскільки вологий ґрунт. Під час вирощування моркви дуже важливо контролювати вологість ґрунту – не дозволяйте землі бути надто мокрою чи пересихати.

Якщо земля буде надто суха, то ви отримаєте “дерев’яний” урожай. Різкі стрибки від сухості до перезволоження призведуть до деформації коренеплодів – морква полопається. 

Після чого можна садити моркву

Ви можете посіяти моркву на тій ділянці, де раніше росли капуста, картопля, буряк, помідори, часник, цибуля чи огірки. Найголовніше – перед посадкою добряче підготуйте ділянку – перекопайте землю на півтора штика лопати, розпушіть ґрунт і приберіть всі бур’яни.

Після чого не можна садити моркву

Не сійте цей коренеплід на тій частині ділянки, де раніше росли петрушка чи кріп. Щобільше, ці види зелені – найгірші “сусіди” для моркви. Якщо хочете отримати дійсно хороший урожай, то садіть моркву біля помідорів, гороху, розмарину, цибулі, часнику, салату, редиски, шавлії та квасолі.

З тим, після чого потрібно садити моркву, а де їй не місце, ми розібралися. Тепер варто звернути увагу на один нюанс, який потрібно врахувати, якщо ви не будете сіяти коренеплід на високій грядці. На ділянці грядка з посіяною морквою може загубитися, а щоб цього не сталося, ви можете посадити з боків цибулю чи часник. Головне – не садіть ці рослини надто близько.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward