Патріарх РПЦ Кирило закликав росіянок не робити аборт, а віддати дитину церкві

event 16:01 Четвер 13 Травня 2021 ПОДІЇ

Бо не можна розривати духовний зв’язок матері та немовляти, вважає настоятель РПЦ.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Патріарх РПЦ Кирило запропонував жінкам не позбуватися від ще ненароджених немовлят, а віддавати новонароджених на виховання Російської православної церкви. При цьому він підкреслив, що мати зможе відвідувати дитя і відчувати з ним єдність.

Голова Союзу “жінка Росії” Катерина Лахова вважає, що з абортами слід боротися інакше: з вагітними потрібно проводити профілактичну роботу і намагатися зробити так, щоб дитина була в сім’ї бажаною.

На думку Патріарха, немає іншої більш ефективної можливості вплинути на демографію РФ, крім як радикально скоротити кількість абортів. РПЦ закликає до таких дій виходячи з того, що аборти – це гріх, і відмова від них змінює саму природу держави.

Коментар: Якщо жінка хоче зберегти своє дитя, в церкві їй обов’язково допоможуть. Якщо ви не можете виховати дитину, але ви її народили або готові народити, не вбивайте дитини, народіть і віддайте нам, церкві, і ми зробимо все, щоб виховати і підняти на ноги ваше дитя. І ніколи не будемо перешкоджати тому, щоб ви як мати могли відвідувати, відчувати єдність зі своєю дитиною. Навпаки – будемо робити все для того, щоб зміцнювалася ваша сім’я, нехай і неповна, але мала цінність і перед богом, і у відношенні до всієї нашої Батьківщини”, – сказав патріарх.

Джерело: сайт Daily Storm

Читайте також: У Китаї скляний міст над 100-метровою прірвою провалився під ногами туриста: деталі інциденту (фото)

Теги: Росія
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward