Названо негативні наслідки сидячого способу життя

event 08:35 П’ятниця 12 Березня 2021 ПОДІЇ

Регулярна фізична активність дуже важлива для здоров’я. Однак в сучасному світі багато людей через роботу або інших причин змушені вести малорухливий спосіб життя.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Портал Eat This, Not That! зібрав результати різних досліджень і з’ясував, що відбувається з тілом людини при довгому і щоденному сидінні.

Підвищується рівень тривоги

У дослідженні, опублікованому в журналі BMC Public Health, говориться, що люди через занадто довге сидіння піддаються набагато більшому ризику розвитку тривожності. Дослідники вважають, що занепокоєння пов’язане з поганим сном і повільним метаболізмом, до яких призводить малорухливий спосіб життя.

З’являються болі в спині

Згідно з UCLA Health, сидіння протягом тривалого часу призводить до погіршення постави і болів в спині, що пов’язано з підвищеним навантаженням на хребет, шию, руки і ноги. 

Коментар: Крім того, сидіння в сутулому положенні може призвести до надмірного розтягування спинних зв’язок і напрузі хребетних дисків“, – розповів мануальний терапевт Ендрю Банг.

Погіршується увага

За даними нового дослідження, опублікованого в Міжнародному журналі ожиріння, занадто довге сидіння відволікає увагу і знижує концентрацію. Вчені прийшли до такого висновку, відстежуючи стан 89 дорослих людей протягом тижня.

З’являються зайві кілограми

Якщо людина постійно сидить, то він майже не спалює калорії, в той час, як люди, які частіше проводять час на ногах, спалюють щодня на 1000 калорій більше, йдеться в дослідженні, опублікованому в Physiology (Bethesda).

Підвищується ризик утворення тромбів

Тривале сидіння може призвести до тромбозу глибоких вен (ТГВ). Зазвичай ТГВ вражає великі вени на стегнах і ногах. Як тільки згусток утворюється в вені, він може переміщатися в серце і легені, утворюючи легеневу емболію, що викликає задишку, болі в грудях і передчасну смерть.

Скорочується тривалість життя

Згідно з розрахунками Джеймса Левіна, доктора медицини з клініки Мейо, людина втрачає приблизно дві години життя на кожну годину, коли він сидить. Фахівець вважає, що сидіння небезпечніше за куріння, пише The Los Angeles Times.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: В Україну насувається потужний холодний атмосферний фронт: прогноз синоптика

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward