На Рівненщині запустили виробництво крафтових сирів

event 12:14 Четвер 11 Березня 2021 РІВНЕ

У селі Буща Рівненського району запрацювала сироварня. Власники молочної ферми “Юнікасоль” своїми силами відкрили виробництво крафтових сирів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Сьогодні, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг разом із начальницею департаменту АПК Надією Переходько та представниками обласної ради оглянули сімейну молочну ферму і приміщення новозбудованої сироварні.

Коментар: Облдержадміністрація активно підтримує подібні проєкти. Дана родина – це гарний приклад їх масштабування, адже молочна ферма має замкнутий цикл виробництва. Наразі в області створено 16 сімейних молочних ферм, в яких утримується майже 300 корів. Держава, через різні Програми, підтримує такі ініціативи“, – зазначив Сергій Гемберг.

Відкриття сироварні – це один з кроків реалізації на Рівненщині проєкту “Сімейні молочні ферми”, який впроваджується за підтримки компанії “УкрМілкІнвест”, Української кооперативної федерації та благодійного фонду “Любіть Україну”. Ініціатива відбувається у рамках спільного проєкту Уряду Швеції та ПРООН в Україні.

Під час відкриття сироварні відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між ОДА, облрадою та громадською спілкою “Українська кооперативна федерація” для розвитку сімейних молочних ферм на Рівненщині.

Коментар: Крафтове виробництво сиру на молочній фермі “Юнікасоль” – це також крок до створення молочного кластеру на базі Здолбунівської і Мізоцької територіальних громад. Зазвичай, крафтова продукція виробляється в невеликих кількостях, з використанням переважно ручної праці, коли за мету ставлять якість“, – розповіла Надія Переходько.

До слова, у 2020 році на підтримку сімейних фермерських господарств було спрямовано 1,2 млн грн з державного бюджету.

Проєкт “Сімейні молочні ферми” – спрямований на розвиток українського села. Зокрема, формат невеликих ферм на 10-50 корів дозволяє формувати принципово новий молочний бізнес та швидко масштабувати його.

Джерело: сайт РОДА

Читайте також: В Україну насуваються одразу два потужні циклони: прогноз синоптика

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward