На Рівненщині попрощались з чотирма воїнами

event 09:49 Четвер 21 Вересня 2023 РІВНЕ

На Рівненщині відбулося прощання з чотирма воїнами, які віддали життя за Україну – Сергієм Дацюком з Острожчини, Андрієм Козаком з Березного, Андрієм Кошкою з Костопільської громади та рівнянином Юрієм Борисюком.

Острожчина живим коридором зустріла тіло загиблого воїна, мешканця села Тесів Сергія Дацюка.

30-річний чоловік загинув 14 вересня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області. Церемонія поховання Героя відбулася в рідному селі загиблого воїна.

До Небесного війська захисників доєднався Андрій Козак з міста Березне.

41-річний воїн поліг 3 вересня під час боїв з московськими окупантами поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області. Андрій з січня цього року боронив Україну у лавах аеромобільного батальйону десантно-штурмових військ, був старшим стрільцем.

Непоправна втрата для Костопільської громади.

Молодший сержант Андрій Кошка загинув 14 вересня поблизу населеного пункту Оріхове Запорізької області. Під час артилерійського обстрілу воїн отримав поранення, несумісні з життям. Андрій служив на передовій командиром відділення зенітно-ракетного взводу. Герой з перших днів повномасштабного вторгнення був на захисті незалежності України. Він побував у багатьох гарячих точках, за період служби отримав не одну контузію. Андрій був щитом для своєї родини, для сотень сімей, які завдяки його самовідданості можуть спати спокійно. Захисник разом з дружиною виховував сина.

Рівне прощалося з 32-річним солдатом Юрієм Борисюком.

Юрій — ко­ман­дир аеромобільного відділення а­еро­мо­біль­но­го ба­таль­йону. Був приз­ва­ний на вій­сько­ву служ­бу наприкін­ці чер­вня 2023 ро­ку. Вір­ний вій­сько­вій при­ся­зі син Ук­раїни мужньо за­хи­щав рід­ну землю від росій­сько­го аг­ре­со­ра. У бою за Ук­раїну віддав най­до­рож­че — своє жит­тя. На жаль, загинув­ За­хис­ник 13 ве­рес­ня внас­лі­док мі­но­мет­но­го обстрілу на До­неч­чи­ні. По­ховали во­їна у рідному се­лі Се­ре­дин­ці Шепетівського району Хмельницької області.

Вічна шана і слава Героям!

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward