“На підході введення жорсткого локдауну” – Шмигаль

event 14:52 Четвер 04 Березня 2021 ПОДІЇ

В Україні почалася третя хвиля коронавірусу COVID-19. Хоча влада ввела адаптивний карантин та кольорові зони, ймовірно, доведеться повернутися до жорсткого локдауну.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Прем’єр Денис Шмигаль наголосив, що червона зона та жорсткий локдаун вже запроваджені в Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирскій областях.

Водночас, за його словами, у зоні ризику перебувають Вінницька, Закарпатська та Тернопільска області. А також низка інших регіонів, які МОЗ віднесла до помаранчевої карантинної зони.

Коментар: “Це означає, що на підході може бути жорсткий локдаун. Коли більшість областей буде у червоній зоні, скоріш за все, доведеться повертатися до тої моделі локдауну, який Україна вже проходила. Дуже б не хотілося цього робити, тому треба все ж таки ще раз звернутися до свідомості громадян. Коронавірус нікуди не дівся, він є у всьому світі”, – підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що початок вакцинації – це всього лише початок. Адже загалом цей процес по всьому світі може зайняти щонайменше 2 роки.

Він наголосив, що доведеться й надалі дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, аби вберегти себе і близьких, а не тішити себе ілюзіями, що “вакцина все врятує”.

Як пояснив Шмигаль, конкуренція між країнами за вакцину є високою, до того ж – є її дефіцит. Тому не варто виключати, що будуть і четверта, й п’ята хвилі пандемії.

Глава уряду додав, що влада постарається максимально управляти адаптивним карантином. Проте якщо медична система буде перевантаженою, то просто не буде іншого виходу, окрім як локдауну.

Коментар: “Ми будемо йти так, як йшли всі європейські країни. Іншого підходу світ не придумав. Ці кроки зрозумілі, ми будемо попереджати заздалегідь, не робитимемо цього раптомо”, – запевнив він.

Джерело: сайт 24канал

Читайте також: Частина українців почала важче переносити коронавірус: лікар назвав симптоми

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward