“Ми повинні зробити, щоб в місті ніде не було безкоштовних стоянок”, – ексмер Рівного

event 15:56 Понеділок 13 Березня 2023 РІВНЕ

Через велику проблему зі стоянками у центрі міста Рівного, місцева влада запропонувала абсолютно усі стоянки зробити платними. Про це написало “Суспільне Рівне”.

УСІ НОВИНИ РІВНОГО В ОДНОМУ КАНАЛІ – РІВНЕНСЬКИЙ КРЕНДЕЛЬ 

Депутат Володимир Хомко, який був на посаді мера з 2008 по 2020 роки, у своєму виступі наполіг на тому, що паркінги мають бути здебільшого платними:

“Мені це наболіло, бо це в країні тягнеться вже 20 років. Те, що ми маємо зробити — воно дуже непопулярне. Ми повинні зробити, щоб в місті ніде не було безкоштовних стоянок. Тоді буде як у всьому цивілізованому світі. Я розумію, що мене чують і всі думають, що цього не треба робити. Поки цього не зробимо — буде хаос. Ніде в цивілізованій державі немає безкоштовних парковок, крім супермаркетів і тих місць, де передбачено. Як тільки буде платна парковка вздовж тротуарів — з того часу буде бізнес робити приватні парковки. Бо якщо ви зробите приватну — ніхто туди ставити не буде, будуть ставити на голови, по тротуарах безкоштовно”.

Колишній міський голова вважає, що кількість вільних паркомісць треба регулювати ціною на паркування:

“Це є не соціальна послуга. Людина має право на доступ до чистої питної води, до освіти, до медицини. А стоянка — це не соціальна послуга, ви не обов’язково повинні мати право на парковку. Ціна парковки в центрі має бути такою, щоб завжди були вільні місця. Наприклад, зробили 100 гривень — не вистачає місць, 200 — не вистачає.. Зробили 500 — є вільні місця. Оце та норма. Те, що я кажу, всім не подобається. Але якщо не зробимо цього, — я думаю, що і не зробимо в найближчий час, — буде хаос. А зробимо… Поїдьте й подивіться в Польщі, Англії, Німеччині, Америці, як це все організовано”.

Також він додав:

“Не подобається 500 гривень — сідаєш на тролейбус і їдеш на ринок, а машину ставиш на краю. Ми повинні зрозуміти: або робимо, або ні. Треба агітація, роз’яснювальна робота, щоб не один я це хотів. Треба, щоб вся громада міста захотіла в цій справі порядку, інакше захлинемось у цьому хаосі”.

Після виступу колишнього мера чинний міський голова Олександр Третяк підтримав свого попередника:

“Абсолютно вірно. Перед тим, як купувати авто, кожен має спочатку думати, чи він може ставити його десь біля свого дому чи біля того будинку, де хто мешкає, і чи є місця у місті”.

Депутат Олександр Нестерукрук вважає, що для впровадження такого рішення мають бути готові й технічні можливості:

Читайте також: На фронті загинув актор “Ліги сміху”

“Для того, щоб були стоянки як за кордоном, треба, щоб були паркомати. Не кожен заплатить, умовно, сьогодні 500 гривень. Але вважаю, що працюватиме це тільки тоді, коли ми налагодимо, і в центрі міста ставити авто зможе той, хто спроможний заплатити. І до цього треба йти”.

Автор:
Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward