Медики ВООЗ прибули на Рівненщину для імунізації дітей та дорослих

event 10:18 Четвер 28 Квітня 2022 РІВНЕ

Через військове вторгнення Росії в Україні призупинився процес імунізації населення, що може загальмувати роки прогресу в боротьбі з хворобами, від яких може врятувати вакцина. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров’я, передає “Голос Америки”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Щоб підтримати розгортання в Україні планової та наздоганяючої імунізації, в центр імунізації у Рівненській області прибули представники ВООЗ.

Через цей центр проходить багато дітей. Батьки приводять своїх дітей, щоб наздогнати дійсно важливу вакцинацію від кору, поліомієліту, дифтерії, правця, а також зробити щеплення проти COVID-19… Особливо вразливими є внутрішньо переміщені особи, їх змусили залишити свої домівки. Система охорони здоров’я перебуває в кризовому стані, і багато хто не має доступу до медичної допомоги”, – зазначив речник організації Бхану Бхатнагар.

Він наголосив, що потреби в охороні здоров’я не зникають на час війни, тож важливо продовжувати заходи вакцинування.

До війни Україна робила значні успіхи в запобіганні хворобам, яких можливо уникнути вакцинацією. Утім цей процес зірвався“, – додав Бхатнагар.

Він згадав про спалах поліомієліту в Україні 2021 року на Закарпатті. Кампанія вакцинації проти поліомієліту, як і інші, також була призупинена через війну з Росією.

Дуже важливо, щоб діти отримали вакцину від поліомієліту. Навіть одна дитина з поліомієлітом означає, що кожна дитина перебуває під загрозою, кожна дитина, яка не була щеплена… На цей момент вакциною проти поліомієліту (в Україні. – Ред.) охоплено лише 44% дітей, а це приблизно 69 000 дітей“, – заявив речник ВООЗ.

У ВООЗ також зазначили, що попри війну, в Україні триває вакцинація проти COVID-19. Хоча наразі в країні щеплено лише 40% людей. За оцінками ВООЗ, це нижчий рівень, ніж у середньому ситуація в Європейському регіоні.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року, на Рівненщині через поліомієліт оголосили надзвичайну ситуацію.

Довідка: Поліомієліт — гостра інфекційна хвороба, зумовлена поліовірусом, яка спричиняє інвалідність і є небезпечною для життя. Поліовірус передається від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше через брудні руки, інфіковану їжу, воду, та розмножується в кишківнику. Параліч — найважчий симптом, пов’язаний із поліомієлітом, оскільки він може призвести до постійної інвалідності та смерті. Єдиний спосіб убезпечитися від наслідків хвороби — це вакцинація, оскільки специфічного лікування не існує.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward