Майбутній музей, або куди подінуть пам`ятники “русського” міра у Рівному

event 17:32 Середа 13 Квітня 2022 РІВНЕ
Ліворуч - радянські танки. Фактично пам`ятники радянському вторгненню в Рівне

Пам`ятники радянського союзу незабаром перенесуть у Рівному.

Про це повідомив секретар міськради Віктор Шакирзян. 

За його словами, це чітка позиція переважної кількості членів комісії з перейменування об`єктів, яка сьогодні провела засідання. 

Тому, танк на Пивзаводі – буде демонтовано вже найближчим часом. Перенесемо його на «Пагорб Слави», як можливий експонат для майбутнього музею. Що стосується «танчику» (постаменті у сквері Добровольців), то його чекає така ж доля.

Затримка можлива у зв’язку з перенесенням могили згаданого тут радянського командира, але я переконаний, що демонтаж самого “танчика” з постаменту жодним чином не заважає планам з його перепоховання, – пише Шакирзян на своїй сторінці у фейсбуці. 

Також комісія затвердила й перелік вулиць, які підлягають перейменуванню. Він буде оприлюднений згодом. Також міська влада нині працює над переліком об`єктів “радянщини”, які підлягають демонтажу. 

Про це для “Часу Дій” розповів начальник відділу культурної спадщини Рівненської ОВА Юрій Калітинський. Цей список нині формують й згодом в адміністрації мають ухвалити відповідне рішення, аби прибрати пам`ятки радянських перемог з вулиць Рівного. 

Нагадаємо, що танк і танчик Богомолова мають перенести на Дубенське кладовище. Також туди мають перемістити могилу з погруддя радянського ватажка Олека Дундича. Дундич і Богомолов захоплювали Рівне під прапорами червоної армії. 

Автор:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward