Лікарі розповіли, що не можна їсти під час застуди

event 20:23 Субота 17 Квітня 2021 Здоров'я

Фахівці склали список продуктів, від яких варто утриматися на час простудного захворювання. Серед них: молоко, хліб, червоне м’ясо, сир, полуниця, йогурт і навіть банани.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На жаль, правильне харчування – це тільки половина успіху. Якщо ви хочете в найкоротші терміни відновити нормальне самопочуття, вам слід уникати вживання певних продуктів і напоїв. Наведемо деякі з них.

Цукерка. Ні для кого не секрет, що вони наповнені цукром, а це одна з головних речей, яких слід уникати для поліпшення здоров’я, особливо коли ви хворі, так як надлишок цукру впливає на лейкоцити, а саме вони борються з інфекцією.

Варто також уникнути вживання полуниці, так як вона вивільняє гістамін, через якого виникають застійні явища. Слиз, що містить гістамін, може викликати відчуття дискомфорту в області носа і носових пазух, повідомлять портал EatThisNotThat.

З тієї ж причини варто уникати вживання молока. Молочні продукти можуть тимчасово згущувати слиз, через що шкідливі алергени довше залишаються в організмі. Також рясне виділення слизу може викликати йогурт.

Джулі Аптон, доктор медичних наук, підкреслює важливість відмови від таких прозапальних продуктів, як сир, оскільки вони можуть знизити реакцію імунної системи. Жирні молочні продукти, такі як більшість сортів сиру, входять в список продуктів, що викликають різке запалення після вживання.

Крім того, відмовтеся від стейка на час хвороби, особливо якщо ви страждаєте нудотою або проблемами з травленням. Оскільки в червоному м’ясі зазвичай більш високий вміст жиру, ніж в інших формах білка, воно може бути не кращим вибором для лікарняних днів.

Банани мають неймовірну користь для здоров’я, але найкраще насолоджуватися ними, коли ви здорові. Цей продукт може викликати викид гістаміну. Крім того, банани містять велику кількість цукру, що може призвести до запалення і знизити ефективність реакції вашої імунної системи на хвороби.

Волоські горіхи зазвичай є корисним доповненням до раціону, але під час хвороби варто знизити їх вживання. Хрусткі горіхи не тільки можуть викликати роздратування при болю в горлі, але і містять високий рівень гістаміну. Щоб не викликати роздратування носових проходів, краще не їсти волоські горіхи, поки симптоми застуди не зникнуть.

Арахіс – один з найбільш поширених харчових алергенів, який також є потенційним тригером великого викиду гістаміну. якщо ви регулярно вживаєте ці бобові, вживання арахісу під час хвороби може призвести до посилення запалення і закладеності носа.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Коронавірус знищив рак в організмі чоловіка

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward