Лікарі були шоковані: солдат ЗСУ три тижні воював зі зламаним хребтом

event 17:06 П’ятниця 05 Серпня 2022 Суспільство
khrebet

Український військовий три тижні воював із пошкодженим хребтом. 

Про це повідомляють у телеграм-каналі “Байрактар News” із посиланням на “ZAXID.NET”

44-річний військовий і не підозрював, що під час одного з обстрілів «стрілка» від касетної бомби застрягла у його хребті. Звернувся до медиків, лише коли протягом кількох днів йому почав докоряти сильний біль у попереку, а температура підскочила до 39 градусів. 

Медикам військових сказав, що ймовірно у нього почався радикуліт. 

Як розповів ZAXID.NET лікар військово-польового госпіталю, львівський судинний хірург Тарас Кобза, бійця (його ім’я не розголошують з військових міркувань) скерували на рентген, аби чітко встановити причину болю. Лікарі були шоковані побаченим на рентгенівському знімку.

«Під час обстрілу елемент касетної бомби, так звана «стрілка», потрапила у ліве підребер’я, зламала два хребці у поперековому відділі хребта і застрягла у хребті», – каже Тарас Кобза.

За його словами, сталося диво, оскільки уламки зламаних хребців могли пошкодити нерви та судини. Однак боєць навіть не підозрював, що у нього розтрощені хребці та й прийшов у польовий госпіталь на своїх двох. 

«Боєць потрапив під обстріл ще 13 липня, а до нас звернувся лише на початку серпня. Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом», – каже Тарас Кобза.

Військовий болю не відчув, адже через адреналін під час бою воїни не відчувають мінімальних ушкоджень. Крім того, уламок настільки швидко пробив шкіру, що вона просто не встигла відреагувати. “Стрілка”, яка зламала хребці, зробила прокол всього 1 мм у підребер’ї, тож чоловік навіть не помітив цього. 

Прокол виявили лише під час ретельного огляду. Нині солдата відправили на лікування. 

Автор:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward