Лікар розповів про звички, які скорочують життя

event 10:32 Неділя 27 Листопадаа 2022 Здоров'я

На думку онколога, для того, щоб продовжити життя, важливо стежити за тим, що ви їсте і як проводите вільний від роботи час.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

На тривалість і якість життя людини багато в чому впливає спосіб життя, що він веде. Тому дуже важливо звертати увагу на свої щоденні звички. Про це розповів онколог Михайло Давидов .

Зверніть увагу на харчування

Одним із головних критеріїв здорового способу життя та його тривалості є щоденний раціон. Оскільки є продукти, які при частому вживанні можуть спричинити рак органів травлення. До цього списку входять ковбаси, сосиски та будь-які м’ясні напівфабрикати. Вся справа у великій кількості солі та консервантів, таких як нітрит натрію, наприклад. Іноді їх можна їсти, але на постійній основі краще не захоплюватись.

При цьому лікар зазначив, що домашні м’ясні вироби цілком безпечні для здоров’я.

Важливо – як ви їсте

Крім відмови від шкідливих продуктів, важливо ще й те, як ви їсте. Йдеться про режим прийому їжі та розмір порції. На думку лікаря, не лише переїдання згубно впливає на організм, а й голодування. Фахівець радить їсти часто, але невеликими порціями. Часті швидкі перекушування фастфудом або бутербродами також шкідливі.

Куріння та алкоголь

Як би банально це не звучало, але саме куріння та алкоголь – одні з перших у списку факторів, які значною мірою скорочують тривалість життя. Так, наприклад, людина, яка протягом 30 років викурює по одній пачці цигарок на день, зменшує своє життя на 10 років. При цьому не варто забувати про підвищені ризики розвитку онкології. У середньому ракові захворювання трапляються у людей за 50, тоді як у курців вони виникають на 10-15 років раніше.

Гаджет на ніч вам не друг!

Така, здавалося б, невинна звичка, як подивитися перед сном у телефоні, що там новенького в інтернеті – дуже впливає на тривалість та якість життя. На думку лікаря, синій колір, який виділяють гаджети, значною мірою знижують вироблення мелатоніну, гормону, який відповідає за міцний та здоровий сон. Таким чином, ви зовсім не відпочиваєте. А якщо враховувати той факт, що багато хто проводить зі своїми пристроями весь день, працюючи чи навчаючись, то організм взагалі не отримує потрібний йому якісний відпочинок. Все це зрештою складається у непрожиті години, дні і навіть роки.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward