Лікар пояснив, коли вітаміни руйнують здоров’я людини

event 09:11 Понеділок 12 Квітня 2021 ПОДІЇ

Медики радять перед початком прийому вітамінного комплексу поспілкуватися зі своїм сімейним лікарем та здати кілька аналізів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тема нестачі вітамінів в організмі навесні стає актуальною — вважається, що після довгої зими з її відсутністю сонця, свіжих овочів і фруктів люди майже поголовно починають страждати від нестачі багатьох мікроелементів. Однак, терапевт Владислав Сова розповідає, що хоча рівень деяких вітамінів в цей час року насправді може бути знижений, “таких випадків не дуже багато”.

Коментар: Проблема в тому, що приймати вітаміни громадяни починають, виходячи з власних уявлень про необхідність профілактики авітамінозу. Подібний метод зміцнення організму далеко не безпечний для здоров’я. Неконтрольоване вживання вітамінів може спровокувати розвиток запальних процесів в печінці, попереджає експерт. Крім вітамінів в кожній таблетці міститься велика кількість інших речовин, що створює певне навантаження на організм“, – пояснив лікар.

Один з найбільш серйозних ризиків, пов’язаних з самостійним вживанням вітамінів, полягає в можливому передозуванні, через що може постраждати печінка.

Коментар:В першу чергу це токсичний і лікарський гепатити, тобто запалення печінки через прийом великої кількості ліків“, – говорить терапевт.

Крім того, вітаміни здатні викликати сильні алергічні реакції — це відноситься до популярних в українців вітамінів D та С, які часто застосовуються для профілактики сезонних інфекцій.

Медики радять перед початком прийому вітамінного комплексу порадитися зі своїм сімейним лікарем та здати кілька аналізів

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: У Польщі вакцини від Covid на практиці виявились ефективними у 99% випадків

Теги: вітаміни
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward