Крали їжу у військових та продавали у ресторанах і на базарі: підозру оголосили чотирьом особам

event 12:32 Понеділок 27 Листопадаа 2023 ПОДІЇ

Посадові особи однієї з військових частин Київської області та підприємці на оборудках із харчовими продуктами для особового складу Збройних Сил України заробляли чималі кошти. Їхні схеми викрили співробітники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Учасникам злочинної групи вдалося привласнити 30% харчових продуктів зі складів військової частини. Крадені продукти підприємці продавали у магазинах, ресторанах та на базарах.

За даними слідства, учасники злочинної групи також привласнили бюджетні кошти, призначені для купівлі харчових продуктів для армії.

Зокрема, два приватні підприємства у червні-листопаді 2023 року постачали продукти у військову частину Київської області на підставі договорів з Міноборони.

У змові з посадовими особами цієї частини вказували у первинних бухгалтерських документах завищений обсяг постачання. За неіснуючі харчові продукти було сплачено понад 5 млн грн, уточнюють в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Пенсіонери хотіли вивезти за кордон золота на 15 млн: ювелірку ховали під одягом

Під час обшуків у підозрюваних вилучено понад 1 млн грн у різній валюті, автомобіль, яким здійснювалося перевезення викрадених із військової частини продуктів, чорнову бухгалтерію, підроблені первинні бухгалтерські документи та інші докази протиправної діяльності.

Про підозру повідомлено чотирьом учасникам злочинної групи. Їм загрожує до 15 років в’язниці та конфіскація майна.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward