Коли і як правильно збирати огірки, щоб не нашкодити врожаю

event 23:07 Четвер 30 Червня 2022 БЛОГ

В середині літа на городах дозрівають огірки, радуючи дачників молодими плодами з грядки. Збір огірків потрібно проводити регулярно, щоб овочі не перезрівали. Дуже важливо також правильно зривати і зберігати плоди, щоб збільшити їх термін зберігання, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Коли збирають урожай огірків

Огірки з’являються на кущах приблизно з середини літа, а продовжується плодоношення до початку осені. Однак все залежить від сорту рослини і погодних умов. В середньому перші плоди з’являються через 30-40 після появи сходів огірків.

Як часто збирати огірки

Плоди з кущів потрібно збирати регулярно, щоб вони не перезріли. У переспілих огірків сильно твердне шкірка і вони швидко псуються. Регулярно зривати огірки важливо ще й для того, щоб рослина не витрачала сили на дозрівання старих огірків і активніше формувала нові плоди.

Оптимальна частота збору врожаю – 1 раз на 2-3 дні. Також важливо зривати пошкоджені і деформовані плоди, щоб рослина не витрачала на них енергію. Найперші плоди рекомендується зривати зовсім маленькими, щоб стимулювати плодоношення.

Як правильно зривати огірки, щоб не нашкодити їм

  • Збір огірків проводьте вранці або ввечері, або в похмурий день. Такі плоди найсоковитіші.
  • Під час дощу відкладіть збір врожаю. Дайте плодам висохнути. Зібрані в дощ огірки містять занадто багато калію і мало зберігаються. 
  • Не варто тягнути овочі, щоб не пошкодити плоди і батоги куща. Краще перерізайте плодоніжки садовими ножицями.
  • У теплиці огірки збирають частіше. Якщо тепличні огірки не дають плодів, то їх варто провітрювати ночами.
  • Відразу після збору огірків покладіть їх в холодильник. Тоді вони будуть зберігатися набагато довше, ніж при кімнатній температурі. Також зібрані огірки не слід заздалегідь мити.
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward