Хочеш виїхати – плати: в Україні всім чоловікам дозволять виїзд за кордон

event 14:37 Вівторок 24 Жовтня 2023 ПОЛІТИКА

Військовозобов’язаних хочуть випускати за кордон за однієї умови.

Народні депутати пропонують дозволити перетинати кордон усім, але за однієї умови. Хочеш поїхати – плати. Такий законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді. 

Автором законопроєкту №8029 є народний депутат від фракції “Слуга народу” Георгій Мазурашу. У документі пропонується внести зміни до правил перетину кордону під час воєнного стану. А саме надати право виїзду всім військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років, за наявності одного з наступних документів:

Читайте також: ЗСУ отримали удосконалені канадські бронемашини Senator

  • рішення органу державної влади про офіційне відрядження за кордон, у тому числі для перевезення гуманітарних вантажів;
  • документів, що засвідчують факт навчання чи вступу на навчання у зарубіжному навчальному закладі;
  • письмове погодження на виїзд за кордон від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • документів, які підтверджують наявність відкритого рахунку в одному з державних банків України з гарантійним внеском у розмірі не менше п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, кошти з якого громадянин не може використовувати за межами України. А також документу про передачу відповідному банку нотаріально засвідченої заяви про добровільний обов’язок поповнювати рахунок із гарантійним внеском, який дорівнює мінімум розміру податків з мінімальної заробітної плати за весь період перебування за кордоном під час дії воєнного стану та дозвіл відраховувати з такого рахунку грошових коштів на спеціальний рахунок Збройних сил України.

“Тобто при виїзді за кордон чоловіки мають відкрити рахунок у державному банку з мінімальним внеском 12 945 грн та поповнювати його кожного місяця під час перебування за кордоном на 1 306,5 грн, з наданням банку дозволу перераховувати ці внески на спецрахунок ЗСУ”, – пояснила адвокатка Марина Бекало.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward