Катар закликав не надавати Ізраїлю “необмежений дозвіл на вбивства”

event 16:41 Вівторок 24 Жовтня 2023 У СВІТІ

Емір Катару закликав міжнародну спільноту не давати Ізраїлю “необмежений дозвіл на вбивство” палестинців. Він назвав це небезпечною ескалацією, яка загрожує глобальній безпеці.

Про це повідомляє Reuters.

У вівторок, 24 жовтня, правлячий емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані закликав міжнародну спільноту не надавати Ізраїлю “необмежений дозвіл на вбивство” палестинців у його боротьбі проти ХАМАСу, назвавши це небезпечною ескалацією, яка загрожує глобальній безпеці.

“Ми кажемо: досить. Ізраїлю не можна давати безумовне зелене світло і необмежений дозвіл на вбивства”, – заявив шейх Тамім бін Хамад Аль Тані у своїй щорічній промові на відкритті консультативної ради Шури арабської держави Перської затоки. Заява стала його першим публічним коментарем відтоді, як Катар розпочав свої останні спроби посередництва між Ізраїлем і ХАМАС.

Читайте також: Будівлю Волинської ОВА відремонтують: тендер виграв підрядник, якого викрили на розкраданні бюджету

Зокрема, палестинське міністерство охорони здоров’я заявило, що кількість загиблих у Газі перевищила 5000 за два тижні ізраїльських повітряних ударів.

Відтоді Катар веде відкритий діалог як з Ізраїлем, так і з ХАМАС, що призвело до звільнення чотирьох заручників, утримуваних ХАМАС.

“Ми закликаємо до серйозної регіональної та міжнародної позиції проти цієї небезпечної ескалації, яку ми спостерігаємо і яка загрожує безпеці регіону і світу”, – сказав шейх Тамім. – Ми не приймаємо подвійних стандартів і поводимося так, ніби життя палестинських дітей не враховуються, ніби у них немає облич і імен”.

Останні новини
08.05.2024, Середа
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward