Будівлю Волинської ОВА відремонтують: тендер виграв підрядник, якого викрили на розкраданні бюджету

event 16:19 Вівторок 24 Жовтня 2023 ПОДІЇ

Фасад будівлі, де розміщуються Волинська обласна рада та обласна військова адміністрація планують відремонтувати за майже мільйон гривень. Там вважають, що така споруда “має виглядати достойно”.

Про це йдеться у матеріалі Центру журналістських розслідувань “Сила правди”.

Журналісти розпитали у керівника комунальної установи “Управління будинком Волинської обласної ради” Ігоря Баранчука, чи доречною є така витрата коштів під час війни. За його словами, будівлі, де розміщуються Волинська облрада та військова адміністрація, вже 35 років, вона почала руйнуватись. Зокрема, штукатурка поблизу входу в будівлю почала сипатися просто на голови відвідувачів установ.

“Штукатурка пустотіла, потрапляє волога, відвалюється і мусимо робити ремонт, тому що падає на голову. Нещодавно шматок прилетів прямо поміж депутатами. В деяких місцях штукатурка здулася, буде ще падати. Можна було б просто оббити, але буде як Брестська фортеця”, – розповів Баранчук.

Читайте також: В Україні почнуть виробляти зелений водень, який може стати альтернативою газу

У межах ремонту планують збити стару штукатурку на частині приміщення поблизу діючого входу та затерти фасад новими сучасними матеріалами, зробити відкоси та пофарбувати в тон з рештою приміщення.

Журналісти додають, що тендер на ремонт виграло підприємство “ПІК” Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України”. Від очікуваної вартості вони знизили ціну на 17 тисяч гривень, відтак ремонт фасаду обійдеться у 982 тисячі гривень. Роботи планують завершити найближчим часом, до морозів.

У матеріалі наголошують, що фірма-підрядник нещодавно фігурувала в кримінальній справі про розтрату бюджетних коштів.”ПІК” ремонтував школу в Володимирського району. Підрядник відійшов від проєкту по багатьох пунктах та вніс неправдиві відомості щодо об’ємів та вартості фактично виконаних будівельних робіт, за що йому переплатили 50 тисяч гривень. Втім справу закрили у зв`язку із закінченням строків давності.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward