Ізраїль заявив, що війна з ХАМАС закінчиться не скоро

event 10:58 Понеділок 08 Квітня 2024 У СВІТІ

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), генерал-лейтенант Герці Га-Леві повідомив, що війна із ХАМАСом закінчиться не скоро. 

Про це повідомляє The Times of Israel.

Герці Га-Леві зазначив, що ізраїльська армія буде знати, як повернутися до бойових дій у разі тимчасового перемир’я в рамках угоди про звільнення заручників. Він сказав, що повернення заручників до Ізраїлю є більш нагальним питанням, ніж інші цілі.

Начальник штабу ЦАХАЛ наголосив, що Ізраїль веде цю війну по-іншому та що вона відрізняється від попередніх.

«Війна у Газі триває, і ми далекі від того, щоб зупинитися. Високопосадовці ХАМАСу все ще переховуються. Рано чи пізно ми до них доберемося. Ми робимо успіхи, продовжуючи вбивати усе більше терористів і командирів та знищувати все більше інфраструктуру тероризму, зокрема і минулої ночі», – сказав Га-Леві.

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю заявив, що Тель-Авів не дозволить бригадам ХАМАС діяти в будь-якій частині смуги: «У нас є плани, і коли вирішимо, ми будемо діяти».

Читайте також: На Одещині знайшли мертвими 38-річну жінку та її доньку 

«Одночасно з наступальними діями ми дозволяємо доставку гуманітарної допомоги до Сектору. Інтерес ХАМАС полягає в тому, щоб створити гуманітарну кризу в Газі та вимагати припинення війни», – зазначив начальник штабу ЦАХАЛ.

Генерал-лейтенант зауважив, що ХАМАС намагається взяти під контроль гуманітарну допомогу та перешкоджає її розподілу, щоб повернути і контролювати Сектор Гази. На його переконання, цього не повинно статися.

«Тому ми продовжуємо позбавляти ХАМАС його військового й урядового потенціалу, щоб забезпечити стабільність в регіоні», – сказав Герці Га-Леві.

Теги: Ізраїль
Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward