Інтерв’ю Богдана за 60 секунд: коротко про головне

event 10:01 Четвер 10 Вересня 2020 ПОЛІТИКА

У середу, 9 вересня, вийшло інтерв’ю колишнього глави Офісу президента Андрія Богдана програмі “В гостях у Гордона”. Це перше інтерв’ю Богдана після лютневого звільнення. Воно одразу підняло ажіотаж в українському інформаційному просторі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В ході інтерв’ю Богдан розповів, чому Володимир Зеленський вирішив відмовитися від його послуг, хто в цьому винен і чому він з побоюванням дивиться на нинішнє оточення президента. У матеріалі виділено найважливіші меседжі ексглави Офісу Президента України.

  1. Спершу похвалив Азарова. Каже, не давав красти. “Я вважаю, так [Азаров – один з кращих прем’єрів – ред.] … Микола Янович зупиняв дуже багато дурниць. І якби не Микола Янович, то Майдан був би ще раніше. Я впевнений, що він чесна людина і не давав красти”.
  1. Захід вимагав від Зеленського не призначати його главою ОП. “Коли прийшли перші привітання, всі країни демократичного табору вимагали мене тримати якомога далі. Навіть приїжджала ціла делегація з США і говорила, що не можна людину Коломойського … Він наслухався послів і сказав, що йому треба день подумати. Тому моє призначення було через добу”.
  1. Посадка Порошенко – його особиста вендета. “Президента або великого політичного лідера в цій країні посадити дуже складно. Це повинна бути жорстка доказова база … Було бажання [посадити Порошенко – ред.]. Це якась особиста вендета. Він проти мене порушував кримінальні справи, мені підкидали різні предмети”.
  1. Радив Зеленському не їхати на брифінг Авакова по Шеремету. “Не треба було їхати президенту на пресконференцію. Я говорив, що не треба. Це дурний піар і ні до чого доброго не приведе. Навіть, якщо суд їх засудить, то вони зможуть звертатися в ЄСПЛ, що присутність президента заздалегідь визначило вирок. Але недосвідченість, по множення на дурне бажання постійного піару, дають помилки. помилок стає більше і більше. і вони швидше за все призведуть до якоїсь трагедії “.
  1. Заявив, що Єрмак обідає з Порошенком. “Я чув, що деякі чиновники Офісу президента часто бувають в Sanahunt [магазин в центрі Києва, біля якого журналісти Схем в липні фіксували автомобіль глави ОП Андрія Єрмака – ред.], де абсолютно випадково обідають з Петром Олексійовичем. І ці збіги бувають дуже часто … Я чув, що саме Єрмак з Порошенком зустрічаються “.
  1. Каже, що кум Єрмака впливає на Зеленського більше всіх. “Найбільший вплив на президента має депутат Микола Тищенко. У грудні 2019 року дуже активно обговорювалося в ОП, і Володимир Олександрович в принципі з цим погоджувався, поміняти главу фракції Давида Арахамію на Тищенка … Тищенко користується довірою суспільства і довірою менеджменту ОП і самого президента … Я тобі клянусь, що цю людину хотіли зробити главою фракції”.
  1. Глава СБУ Баканов не на своєму місці. “Іван Геннадійович не на своєму місці. Вони займаються всім, чим хочеш, але не безпекою … Я двадцять разів говорив Володимиру Олександровичу: Начальник КДБ / СБУ не літає за кордон. Взагалі не літає. Чи не їздить відпочивати. Тому що, якщо його вкрадуть, підсипаючи наркотики, підкладуть якусь свиню … І якщо щось трапиться, він стане залежним від інших спецслужб”.
  1. Оточення Зеленського зробило з нього Брежнєва. “Коли Кирило [Тимошенко – ред.] Відповідав за інформаційну політику ВП, то президент був живий і веселий хлопець. А зараз Кирила відсунули й прийшли аферисти медіаринку … І Володимир Олександрович зараз бронзовий. Вони не просто його наживо зализали до бронзового кольору. Вони зробили з нього якогось Брежнєва “.
  1. До Зеленського не можна потрапити без узгодження з Єрмаком. “Неможливо потрапити до президента, не погодивши з главою Офісу президента. Це ненормально. Завжди має бути друга або третя думка… Сьогодні деякі персонажі дозволяють собі питати: “Про що ти хочеш поговорити з президентом? Ось цього не говори. А це можеш спробувати “.
  1. Порівняв Єрмака з італійськими туфлями. “Ми якось відразу не сподобалися один одному. Мені не подобаються чоловіки з котячими звичками … [У Єрмака і Зеленського – ред.]. Взаємини актора і продюсера … Він [Єрмак – ред.] зручний як італійські туфлі. Він не приносить погані новини й не ставить складних питань “.
  1. Зеленському нікому сказати, куди котиться країна. “Володимир Олександрович взагалі не розуміє, куди ми котимося. Нікому сказати. Ти можеш потрапити до президента тільки з радісними новинами, щасливою посмішкою і задоволеним поглядом. Тепла ванна перетворилася в бетонний склеп”.
  1. Звинувачує у своєму звільненні оточення Зеленського. “Його оточення не могло отримати бажаного. Тому всіляко намагалося сплести якусь інтригу. І він замість того, щоб розібратися і зрозуміти, зробив так, що все його оточення залишилося задоволеним … Вони весь час хотіли когось призначити, десь сісти, якось лягти. А я заважав”.
  1. Радить Зеленському провести конституційну реформу. “Повинна бути не змішана форма, а парламентарна республіка. Прем’єр-міністр як в Німеччині. У нього вся повнота влади. У президента церемоніальні функції. Проведи зміни до Конституції, залишися президентом без повноважень, але ти назавжди будеш в історії України”.
  1. Вважає, що миру і зростання економіки Зеленський не доб’ється. “Він вірить, що принесе мир і це будуть його двері. Це вже неможливо. Він хоче принести фінансовий і економічний ріст. Це вже неможливо … Залишилися останні двері: зміна конституційного устрою, яке принесе спокій і порядок. Це парламентська республіка і децентралізація”.
  1. Розповів, хто може стати новим президентом. “Я бачу чотири [кандидата – ред.]. Кличко. Якщо буде феєрична виборча кампанія. Якщо він перестане говорити про Київ і буде говорити про життя і створить команду, у нього є потенціал. Гройсман. Діма Разумков. Андрій Портнов. Це така темна конячка. Ти здивуєшся, коли він стартане”.
  1. Заявив, що у Єрмака є угода з росіянами. “Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадка про нього. Там є 12 або 13 пунктів. У це вірять усі іноземні спецслужби. Це якийсь алгоритм дій. Ми вам кораблі – ми вам воду в Крим. Ми вам полонених – ви нам пряме авіасполучення. Ми вам $ 3 млрд за рішенням суду, а ви нам щось … Я точно знаю, що в цьому переліку малося на увазі звільнення всіх прозахідних політиків”.
  1. Повністю підтвердив версію Бутусова про “вагнерівців”. “Я не вірю [Бутусову – ред.], Я знаю, що було саме так. Там навіть гірше все … Наскільки я чув, у Венесуелі була створена фірма і якісь люди вже поїхали туди працювати на вишки … Цій операції понад рік. Вона була суперсекретною. Її зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка скоїла цей телефонний дзвінок, фактично зізналася, що вона його зробив. Хто ця людина – дуже скоро розповість прокурор у цій справі … Це людина з найближчого оточення президента”.

Нагадаємо, раніше ексглава Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що залишив територію України після інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

Джерело: сайт Liga.net

Читайте також: “Хороший піар”: Богдан знайшов креативний спосіб прорекламувати свій телеграм-канал

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward