ЄС ввів санкції проти Росії

event 20:35 Вівторок 22 Лютого 2022 ПОЛІТИКА

Сьогодні, 22 лютого, Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження санкцій проти РФ у відповідь на визнання незалежності “ЛНР” і “ДНР”, пише ТСН.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Дмитро Соломчук.

Зокрема, ЄС запроваджує санкції проти 27 фізичних та юридичних осіб. Також під санкції потрапив 351 депутат Держдуми РФ, які голосували за “незалежність” “ЛДНР”.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель на пресконференції заявив, що санкції ЄС щодо Росії також включають обмеження доступу до європейського фінансового ринку та сервісів.

Варто зазначити, що однією з перших санкції проти Москви ввела Велика Британія. Так, введені британцями обмеження торкнулися 5 російських банків та підприємців Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга й Ігоря Ротенберга.

Раніше указ про запровадження санкцій проти всіх осіб, які економічно співпрацюватимуть із “ДНР” та “ЛНР” підписав президент США Джо Байден. Очільник Білого дому надіслав листи спікеру Палати представників та голові Сенату США про підписаний ним указ щодо санкцій проти “ЛДНР”. 

Таким чином, запроваджені Байденом санкції проти “ДНР” та “ЛНР” забороняють: інвестиції до “ЛДНР”; в’їзд до США пов’язаним із “ЛДНР” особам; імпорт будь-яких товарів, послуг, технологій з “ЛНДР” до США; експорт, реекспорт, продаж або постачання будь-яких товарів, послуг або технологій до “ЛДНР”; будь-яке схвалення, фінансування, сприяння чи гарантія з боку громадян США щодо фінансування терористів “ЛДНР”, а також передбачають те, що на території США будуть “заморожені” рахунки, майно осіб, пов’язаних з “ЛДНР” (список визначить Міністерство фінансів США).

Читайте також: Путін назвав вимоги до України

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward