Якщо росія застосує ядерну зброю в Україні, США знищать Чорноморський флот

event 12:43 Четвер 22 Вересня 2022 ПОДІЇ

На застосування Росією ядерної зброї в Україні США дадуть відповідь, можливо, неядерним, але “нищівним ударом” відплати. Не виключено, що Збройні сили США знищать російський Чорноморський флот або військові бази у тимчасово окупованому РФ Криму. — з таким попередженням 21 вересня виступив колишній командувач американськими військами в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес, передає сайт Фокус з посиланням на The Daily Mail.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Відповідь Америки, можливо, буде і не ядерною, але це не завадить Збройним силам США знищити російський Чорноморський флот чи кримські військові бази, – такий коментар пролунав на оголошення російським президентом часткової мобілізації в Росії для продовження кривавого вторгнення на суверенні території України.

Нагадаємо, адресуючи свої слова представникам країн НАТО, глава Кремля повідомив, що вдасться до будь-яких наявних засобів, зокрема ядерних, для захисту захоплених або підготовлених для анексії територій.

За словами Путіна, у разі загрози територіальної цілісності РФ та для захисту мешканців російське військове командування неодмінно використовуватиме все можливе. Водночас він наголосив, що з його боку це не блеф.

Генерал Годжес, який керував американською армією в Європі у період 2014-2018 рр., розглядає загрозу ядерного удару по Україні вельми малоймовірною. Однак, за його словами, на будь-яке застосування зброї масової поразки буде швидка і жорстка відповідь з боку президента Байдена.

На думку Годжеса, Путін усвідомлює те, що з боку США піде відповідь.

“Можливо, відповідь США буде не ядерною, але досить руйнівною, наприклад, для знищення чорноморського флоту РФ або російських баз у Криму. Тому я вважаю, що Путін і його оточення не хочуть прямого зіткнення зі США”, — пояснив Годжес.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward