Які продукти в жодному разі не можна зберігати в холодильнику

event 11:34 Понеділок 16 Травня 2022 Суспільство

Виявляється, є певні продукти, які не можна зберігати в холодильнику. Хоча багато господинь ставить їх туди, не замислюючись.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS. 

Чи можна зберігати в холодильнику шоколад, авокадо, диню або каву читайте в матеріалі.

Свіжий базилік

Це тропічна рослина, а тому холод вона переносить досить погано і відразу чорніє. Рекомендується не ставити його в холодильник, а зберігати в тіні в склянці з водою. Щоби базилік “дихав” і залишався зеленим, зверху його можна накрити пакетом із застібкою.

Ціла диня

Якщо ви гадаєте, які продукти не можна зберігати в холодильнику, обов’язково занесіть диню в цей перелік. Поки вона ще не порізана на шматки, ставити її в холодильник не варто, адже холод вдвічі скорочує кількість антиоксидантів, які містяться в її складі.

Цілий кавун

Схожа ситуація і з кавуном. Його не потрібно зберігати в холодильнику аж доти, поки не поріжете плід на шматки. А після цього потрібно взяти поліетиленовий пакет, загорнути ним ягоду й лише тоді покласти в холодильник.

Цибуля

Щоби залишатися свіжим, цей продукт потребує постійної циркуляції повітря. Зберігається вона в коморі або іншому темному місці в паперовому пакеті з отворами. Але не забудьте покласти цибулю подалі від картоплі, яка може швидко зіпсуватися від такого сусідства (через гази та вологу, яку виділяє цибуля).

Картопля

Ще один продукт, який не можна зберігати в холодильнику, адже через низькі температури крохмал, який входить у її склад, перетворюється в цукор. Рекомендується залишати картоплю за температури не нижче 8°С у паперовому пакеті й темному місці.

Кава

У холодильнику підвищена волога, яка зіпсує кавові зерна й позбавить їх особливого аромату.

Помідори

Здавалося б, що в перелік продуктів, яких не можна зберігати в холодильнику, точно не попадуть помідори. Але через холод їхній хімічний склад змінюється, аромат вивітрюється, а поверхня темніє.

Гострий соус

Щоби він не втратив своїх смакових властивостей, потрібно зберігати гострий соус у коморі. Завдяки оцту та консервантам, він не зіпсується.

Часник

Щоби зберегти приємний аромат, зубчики часнику рекомендується покласти в пластиковий контейнер із кришкою та залишити в темному місці за температури не нижче 15°С.

Горіхи

Є продукти, які не можна зберігати в холодильнику, тому що вони втрачають у холоді свій смак чи аромат. Саме це трапляється з горіхами. Краще покладіть їх у герметичну упаковку й залишіть за кімнатної температури.

Джерело

Автор:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward