Як зберігати паски, щоб не зачерствіли: поради для господинь

event 11:25 Четвер 13 Квітня 2023 БЛОГ

Великдень 2023 – велике свято, на яке прийнято пекти паски самостійно або купувати готові. Однак часто буває так, що паски з’явилися задовго до свята, і вже встигли трохи підсохнути, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Як зберігати паски після випічки

Якщо ви вирішили спекти паски самі, то будете дуже зацікавлені в тому, щоб зберегти їх свіжими надовго. Запам’ятайте правила, як цього домогтися: 

  • використовуйте не сухі, а свіжі пресовані дріжджі;
  • випікайте в декоративних паперових формочках;
  • додавайте сир – він продовжує термін придатності;
  • відразу покривайте глазур’ю – вона не дасть пасці зачерствіти.

Для того щоб зрозуміти, як довше зберегти паску і не зіпсувати її смак, прислухайтеся до поради наших бабусь – не кладіть паски в те місце, де лежить чорний житній хліб. Він “передасть” свій аромат пасці, і та вже не буде такою, якою ви її зробили.

Читайте також: Італійська паска на йогурті: смачний рецепт

Де краще зберігати паски – ідеальні варіанти

Досвідчені господині кажуть, що один з кращих способів як краще зберігати паски – це відразу після закінчення процесу випічки накрити паски вологим м’яким рушником і прибрати в емальовану каструлю з кришкою.

Другий метод – скласти паски в поліетиленовий пакет. Але будьте уважні – перед тим як це зробити, паски потрібно остудити. На це піде не менше 3-4 годин, але почекати доведеться, якщо ви не хочете, щоб великодня випічка покрилася пліснявою.

У разі, якщо вам треба зберігати паски тиждень або довше, їх можна обернути марлею, просоченою ромом або коньяком. Потім скласти в целофановий пакет, зав’язати його і винести на холод. Так випічка залишиться свіжою, м’якою і ароматною протягом 7-10 днів.

Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward