Як відмити жир з решітки на газовій плиті: найкращі способи

event 22:22 Вівторок 20 Вересня 2022 Суспільство

Під час приготування їжі її частинки падають на решітки плити, утворюючи шар бруду. Якщо відразу його не відмити, то жир і нагар можуть збиратися місяцями, а вичистити їх потім непросто, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Як очистити решітку від плити нашатирним спиртом в пакеті

Один з найпопулярніших способів миття чавунних решіток – використання аміаку. Вам потрібно покласти решітки на рівну поверхню, зверху вистелити пакет, в пульверизатор налити нашатир. Потім обробити всю поверхню решітки, розгорнути пакет так, щоб оброблена частина решітки виявилася знизу, знову попшикати аміаком. Так робити, поки вся решітка не буде оброблена, загорнути її в пакет і залишити на кілька годин.

Після закінчення зазначеного часу дістати решітки з пакета, провітрити 10-15 хвилин, а потім промити губкою, змоченою в теплій воді. Додатково можна скористатися сухим миючим засобом, щоб прибрати бруд з важкодоступних місць.

Як очистити чавунну решітку газової плити – варіанти

Існує ще кілька перевірених методів, які сміливо можна використовувати, якщо вам потрібно ретельно відмити решітки:

  • сода – змішати соду і воду так, щоб в результаті вийшла кашка, розподілити по решітці газової плити. Залишити на 1-2 години, потім потерти губкою і змити водою;
  • оцет – викласти решітки у ванну, щедро залити оцтом, залишити на 1-2 години, потерти жорсткою щіткою і промити водою;
  • гірчичний порошок – змішати порошок з водою в пропорції 2:1, розподілити по решітці, залишити на 1-2 години і промити;
  • господарське мило – натерти брусок мила на тертці, розчинити в двох літрах води, залишити решітки в розчині на добу, потім потерти губкою і промити водою.

Ще один спосіб, який мало враховується, але є таким же ефективним, як і всі попередні – прожарювання. Суть його в тому, що решітки з налиплим жиром потрібно довго тримати над відкритим вогнем, тоді вся грязь відвалиться сама. Ту, що не відвалиться, можна підштовхнути, потерши металевим скребком.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward