Як відмити духовку від жиру: 5 народних засобів, які допоможуть вирішити проблему

event 01:22 Субота 21 Травня 2022 БЛОГ

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби, пише Апостроф

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Духовку в газовій плиті можна легко очистити за допомогою суміші із соди та оцту, солі, а також розпушувача для тіста. Для того, щоб позбутися від старого жиру в електричній духовці, необхідно використовувати лимонну кислоту, нашатирний спирт або господарське мило.

Сода та оцет

Сода – це універсальний продукт натурального походження, її можна використовувати для очищення різних поверхонь. Змішуємо 100 г харчової соди та 50 мл столового оцту. Обробляємо внутрішню поверхню духовки, а потім залишаємо на 2 години. Видаляємо суміш разом із залишками бруду чистою мочалкою, періодично змочуючи її у воді.

Сіль

Беремо чисту ганчірку і змочуємо водою всі поверхні духовки, а потім присипаємо все сіллю. Розігріваємо духовку до 100°С і залишаємо в такому вигляді на півгодини. Потім вимикаємо, чекаємо, доки вона охолоне, і витираємо чистою губкою.

Розпушувач для тіста

Багато господинь використовують розпушувач тільки для приготування випічки, проте його можна використовувати і як засіб для очищення. Якщо вдома немає готового розпушувача, достатньо взяти 10 ст. л. борошна, 1 ч. л. соди та 1 ч. л. лимонної кислоти.

Розводимо 1 пакетик розпушувача з невеликою кількістю води до отримання однорідної кашки. Обробляємо засобом поверхню духовки та чекаємо 30 хвилин. Якщо забруднення сильне, можна залишити ще на півгодини, а потім видаляємо засіб як завжди – водою і губкою.

Господарське мило

Господарське мило тремо на терці та змішуємо з водою. Отриману суміш виливаємо на деко або в жароміцний посуд, відправляємо в духовку. Нагріваємо духову шафу до 150°C і залишаємо воду кипіти 20 хвилин. Вимикаємо духовку, чекаємо, поки вона охолоне, і вимиваємо чистою водою та губкою.

Нашатирний спирт

Для очищення сильних забруднень знадобиться нашатирний спирт. Беремо будь-який посуд, який можна використовувати в духовці, і виливаємо в нього 10 крапель нашатирю. Ставимо його на дно і нагріваємо до 180°С. Після закипання води вимикаємо і залишаємо в закритій духовці на 10-15 хвилин, а якщо забруднення дуже сильне – на всю ніч. Щоб підсилити ефект, перед нагріванням можна протерти стіни духовки нашатирним спиртом. При цьому слід добре провітрити приміщення.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward