Як швидко позбутися болю в горлі: 6 перевірених способів

event 09:53 Понеділок 13 Лютого 2023 Здоров'я

Біль у горлі дуже неприємний, але зазвичай не свідчить про серйозну проблему. Звертатися до лікаря при більш в горлі варто в тих випадках, якщо вона супроводжується іншими симптомами ГРВІ, захриплістю голосу або задишкою, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Ми зібрали найкращі домашні засоби від болю в горлі, які знайдуться в кожному домі.

Теплий напій

Теплі напої зволожують роздратовану слизову і м’яко знімають больові відчуття. Напої не мають бути кислими або газованими. Добре допомагає при болю в горлі чай, відвар ромашки або шипшини, компот, бульйон.

Полоскання горла

Промийте горло сумішшю води з антисептичним засобом, таким як мірамістин або фурацилін. Якщо подібних засобів вдома немає, можна розчинити 1 чайну ложку в склянці теплої води і додайте краплю йоду.

Полоскання знімає набряклість з горла, виводить зайвий слиз і зволожує. Полоскати горло рекомендується 4 рази на день після їжі, при цьому ковтати розчин не можна.

Чисте повітря

Хворому горлу вкрай потрібне чисте повітря, тому важливо регулярно провітрювати кімнату або частіше гуляти на свіжому повітрі. І обов’язково відмовтеся від сигарет.

Читайте також: Україну накриє нестійка та вітряна погода: синоптик розповів, де буде найхолодніше

Морозиво

Хоч це звучить неймовірно, але морозиво в зовсім невеликих кількостях (приблизно 1 столова ложка) може тимчасово полегшити біль в горлі. Воно має легкий анестезуючий ефект. Холод звужує судини і допомагає зняти запалення. 

Зволожте повітря

Сухе повітря подразнює слизову оболонку і посилює біль в горлі. Щоб зменшити больові відчуття, підніміть рівень вологості в кімнаті. Якщо у вас немає зволожувача повітря, покладіть на батарею кілька вологих серветок і міняйте їх після висихання.

Відпочиньте

Дозвольте собі розслабитися і поспати вдень, якщо є така можливість. Чим більше ви відпочиваєте, тим більше сил залишається у організму на боротьбу з інфекцією в горлі.

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward