Як прискорити дозрівання помідор: названо ефективний спосіб

event 11:52 Вівторок 04 Квітня 2023 БЛОГ

Помідори – найпоширеніший овоч, який вирощують дачники, але зусилля не завжди виправдовують очікування, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як прискорити дозрівання томатів – порада досвідчених городників

Якщо помідори погано дозрівають, є простий спосіб це виправити. Справа в тому, що томати “люблять” калій. Він зробить плоди смачнішими, прискорить їх дозрівання, захистить від грибків і зробить більш стійкими в посушливу погоду.

Для того, щоб помідори швидше червоніли, потрібна підгодівля на основі калію. Один з природних варіантів – це попіл. Але якщо його ніде взяти, можна використати гумат калію. Для приготування підгодівлі потрібні:

  • 1 ст. л гумату калію;
  • 10 л води.

Інгредієнти потрібно змішати і отриманою рідиною поливати томати один раз в 2-3 тижні. Досвідчені городники радять робити такий полив з середини літа і до збору врожаю.

Читайте також: Якою буде погода у квітні: прогноз Укргідрометцентру

Як прискорити дозрівання томатів на відкритому грунті – ефективні способи

Щоб прискорити дозрівання томатів на ділянці, є кілька ефективних методів. Перше – видалення квітконосів. Позбуватися їх потрібно з середини серпня, оскільки плоди з них дозріти вже не встигнуть. Потрібно підрізати або прищипнути верхівку кожної гілки помідорового куща. Тоді сила рослини буде спрямована не на цвітіння, а на дозрівання плодів. Друге – також у середині серпня потрібно значно скоротити полив томатів. Нестача вологи стимулює почервоніння плодів.

Третій – обрізка листя і пасинків. Це потрібно робити весь сезон, оскільки вегетація відтягує дозрівання томатів. Обрізка пазушних гілок і непотрібних листків перенаправить живлення з вегетативного росту на дозрівання помідорів.

Як прискорити дозрівання томатів в теплиці – прості поради

Дієва порада щодо прискорення дозрівання помідорів в теплиці – обприскати кущі йодно-водним розчином. Його готують так: 40 крапель йоду розвести в 10 л води. Цього обсягу повинно вистачати на півтора метра грядки.

Також городники радять залишати в кущах 6-7 гілок, якщо теплиця без опалення, а в опалювальній – по 10-12. Так до заморозків помідори встигнуть дозріти.

Овочівники також прищипують верхівку помідорового куща. Тільки різниця в тому, що це робиться не в серпні, а у вересні.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward