Як правильно провітрювати квартиру, щоб не захворіти й не “опалювати вулицю”

event 11:33 П’ятниця 23 Грудня 2022 Суспільство

Провітрювання квартири або будь-яких інших приміщень – одна з найважливіших складових здоров’я, адже ми багато часу проводимо саме в приміщеннях. Однак провітрювати квартиру варто з розумом, а як провітрювати квартиру взимку – взагалі окрема розмова, пише уніан.  

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Для початку давайте розберемося з тим, як часто потрібно провітрювати кімнату. Відповідь на це питання проста – кожен день! Оновлювати повітря в приміщенні необхідно мінімум два рази на день, а по можливості – набагато частіше. Особливо це актуально, якщо в квартирі знаходиться багато людей або є хворий.

Зазвичай з тим, як провітрювати кімнату влітку, ні у кого не виникає питань. У більшості людей в теплу пору року вікна відкриті цілодобово – отже, нестачі в свіжому повітрі немає. Однак, як провітрювати квартиру взимку – знає далеко не кожен.

Як правильно провітрювати квартиру взимку – корисні поради

Проблема в тому, що багато хто боїться відкривати вікна взимку, боючись остудити натоплену квартиру і “обігріти вулицю”. Як правильно провітрювати квартиру взимку?

  • Провітрюйте квартиру, відкривши вікна навстіж відразу в декількох кімнатах.
  • Час провітрювання в холодну пору року 10-15 хвилин за раз. За цей час повітря встигне змінитися на свіже, а меблі та інші предмети не охолонуть.
  • Не варто використовувати для провітрювання кватирки або систему відкидних вікон. У такому режимі повітря змінюється повільно. Ефекту ви не відчуєте, а квартира охолоне.
  • При сильному морозі на вулиці скоротіть час провітрювання до 5 хвилин.
  • Не закривайте радіатори опалення меблями і не накривайте одягом.

Ми вже писали про те, що провітрювати квартиру потрібно мінімум два рази на день, а як часто потрібно провітрювати квартиру взимку? Так само. Провітрюйте квартиру вранці після сну і ввечері перед сном. 

Читайте також: Астрологи назвали знаки зодіаку, які старіють пізніше всіх

Тепер ви знаєте, як провітрювати кімнату, щоб не захворіти від протягів. Дотримуйтесь цих кількох простих правил, щоб повітря у вашій квартирі залишалося чистим і свіжим.

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward