Як позбутися слимаків на городі: поради для городників

event 19:30 Вівторок 21 Березня 2023 БЛОГ

Слимаки на городі – товариші, від яких важко позбутися. Безневинні на перший погляд, вони завдають непоправної шкоди рослинам, поїдаючи практично все, що трапляється на їхньому шляху, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

І поки вам здається, що до грядки слимаки доповзуть через місяць, то вони вже взяли і з’їли вашу капусту. Давайте розберемося, як знищити слимаки на городі.

Читайте також: В НАТО назвали мету і строки великого українського контрнаступу – Bild

Слимаки на городі – як позбутися

Слимаки люблять дощ і підвищену вологість. Тому, як тільки встановлюється дощова погода, вони – тут як тут. Але є те, чого слимаки не люблять, а ще їхня любов до деяких речей може стати згубною для них самих. Є кілька способів, як боротися зі слимаками в городі:

  • Пряні трави 

Слимаки люблять капусту, а ось прянощі – не дуже. Тому, засаджуючи город, можна спеціально зробити так, щоб слимаки всюди натикалися на пахучі трави. Висадіть по периметру ділянки, уздовж і між грядок петрушку, розмарин і шавлію. Коли розберетеся зі слимаками, то прянощі заберете на кухню. 

  • Яєчна шкаралупа і кава

Можна зробити бар’єр, який слимакам буде не під силу взяти. Розсипте між грядок яєчну шкаралупу або кавову гущу – і їм не вдасться повзти по такому матеріалу, тож вони почнуть шукати інший шлях.

  • Гірчиця

Можна обробити рослини від слимаків розчином гірчиці. Для цього 150 г гірчичного порошку розведіть у відрі (10 л) води. Рослини і грунт потрібно буде обприскати розчином ввечері, а через день повторити цю процедуру.

  • Пиво

Виявляється, слимаки – пивомани. Але пиво згубне для них. Візьміть одноразові стаканчики і закопайте їх на грядці на рівні землі. У стаканчики налийте трохи пива – так вийде пастка для слимаків. Увечері її встановіть, а вдень прикривайте – щоб не погубити хороших комах. Замість пива можна взяти компот, який прокис, сік або сироп.

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward