Як позбутися неприємного запаху в пральній машині

event 12:26 Середа 21 Вересня 2022 Суспільство

Запах у пральній машині – одна з найпоширеніших побутових проблем.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ  БАЙРАКТАР NEWS

Як правило, запахи в пральній машині виникають через утворення грибка та накипу в ємностях для порошку та інших деталях пристрою. Причому ця проблема відноситься до всіх пральних машин, навіть дуже дорогих брендів. Але будь-яка господиня може впоратися із цією неприємністю самостійно без виклику сантехніка. 

Спосіб №1: Прання без білизни

Спочатку спробуйте зробити звичайне прання без білизни та порошку при максимальній температурі та тривалості. Найчастіше ця інформація вказується в інструкції до самої машини. Виробники рекомендують проводити подібну процедуру не частіше ніж 1 раз на місяць. Це найпростіший спосіб нейтралізувати неприємний запах та знищити шкідливих мікробів.

Спосіб №2: Сода 

Найпопулярніший народний спосіб – додати 2-3 столові ложки соди у відсік для порошку та включити на режим прання при 90 градусах. Сода допомагає швидко прибрати наліт та грибок. Такий метод також можна використовувати як профілактику.

Спосіб №3: Лимонна кислота 

Ще один спосіб – додати лимонну кислоту у відсік для порошку, але якщо і це не допомагає, можна поєднати 2 і 3 спосіб, тобто додати соду разом з лимонною кислотою і поставити на прання з режимом полоскання.

Спосіб №4: Дезінфекція 

Багато хто додає відбілюючі та інші спеціальні засоби для очищення пральних машин, які мають антибактерицидні властивості. Вони добре сприяють дезінфекції пральної машини.

Спосіб №5: Оцет 

Також для усунення запаху в пральній машині порівняно нескладно скористатися оцтом. Він допоможе зчистити накип і наліт у механізмах і добре продезінфікує машину. Достатньо додати 2 столові ложки оцту в лоток і поставити на прання за 90 градусів. Після 15 хвилин прання необхідно поставити на паузу на годину і після промити фільтр. До такого способу рекомендують вдаватися не частіше ніж 1 раз на 4 місяці.

Спосіб №6: Миючий засіб 

Неприємний запах може бути пов’язаний із забрудненням гумової манжети барабана. Бруд і пліснява може накопичуватися в складках. У такому разі протріть манжету губкою з миючим засобом, а якщо це не допоможе, замініть манжету на нову.

Спосіб №7: Серйозна перевірка

Іноді причиною неприємного запаху може бути несправність каналізації. Можливо, пральна машина неправильно підключена або під час її пересування було пережато каналізаційний шланг. Через це залишки води не до кінця зливаються в каналізацію, внаслідок чого і з’являється запах. За перших підозр не полінуйтеся перевірити зливальний шланг або запросити майстра для більш ретельної діагностики.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward