Як помити содою мікрохвильову піч за 5 хвилин

event 11:59 Вівторок 02 Серпня 2022 БЛОГ

Сучасні господині не уявляють своє життя без мікрохвильової печі. Вона служить не лише приладом для розігріву, але й за її допомогою можна приготувати цікаві та смачні страви, пише prostoway.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Тому після приготування не уникнути бризок, розводів та брудних плям. Особливо, якщо мікрохвильова піч використовувалася в режимі “Гриль” або була на розігріві без спеціальної захисної кришки.

Очистити її досить легко. Для цього не обов’язково купувати дорогі засоби. Звичайна сода здатна усунути найважчі забруднення за короткий проміжок часу.

Один із простих способів очищення з содою полягає в тому, що в глибоку миску поміщають 2 столові ложки засобу і заливають 200 мл води. Суміш перемішують і поміщають у мікрохвильову піч на режим “Розігрів”. Консистенція почне нагріватися та випаровуватися. В результаті чого, брудні плями почнуть легко відшаровуватися від поверхні.

Після такої процедури достатньо протерти вологою ганчіркою внутрішню поверхню мікрохвильової печі. Ганчірку також можна змочити в цьому розчині.

Для більшої ефективності в консистенцію можна додати 1 ст.л. лимонної кислоти. Суміш можна використовувати і для розпилення на забруднені ділянки мікрохвильової печі. Застосовувати можна як усередині приладу, так і зовні.

Соду можна змішати з лимонною кислотою або перекисом водню для усунення стійких плям та сильних запахів у печі. Для цього суміш можна поставити всередину і розігріти, або застосовувати в холодному вигляді для протирання.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward