Слабкість під час магнітних бур: що допоможе?

event 09:44 Вівторок 02 Серпня 2022 БЛОГ
slabkist

Слабкість – це, досить поширений симптом не тільки під час підвищеної активності сонячних хвиль, а й коли наша імунна система береться з якимось вірусом. Це спричиняє певний дискомфорт та знижує продуктивність на роботі. Ми знайшли декілька порад, які допоможуть оговтатись від знесилення та покращити загальний стан здоров’я.

ПРАВИЛЬНО ХАРЧУВАТИСЯ

Як правило, під час занепаду сил апетит «не дуже»! І все ж, постарайтеся харчуватися регулярно і ні в якому разі не голодуйте. Акумулювати енергію допоможуть такі продукти, як мигдаль, боби (можна спробувати перейти на бобову дієту), яйця, темний шоколад, цитрусові, капуста, насіння і кокоси. На час втоми краще зовсім виключити смажене, жирне і солодке. Спірний момент — кава. Тут обережність не завадить: однієї чашки з ранку буде цілком достатньо. А краще замінити чай, каву та інші напої звичайною водою, її при занепаді сил має бути трохи більше, ніж зазвичай. Вода очищає організм від токсинів і нормалізує обмін речовин, до того ж саме зневоднення може бути причиною пригніченого стану.

ЖИТИ АКТИВНО

Всього 15 хвилин щоденної прогулянки продовжують життя. Маються на увазі півгодинна прогулянка на свіжому повітрі по дорозі додому або після вечері, пробіжка або похід в гості. Головне — це порухатися і подихати. Також потрібно регулярно провітрювати приміщення, в якому ви перебуваєте: забруднення повітря впливає на продуктивність праці не менше, ніж недосипання. Провести весь день в закритому приміщенні — щоденний стрес, якого ми піддаємо своє тіло і психіку. А якщо при цьому у вас сидяча робота, фізична активність просто необхідна! І все ж, важливо не перестаратися: силові види спорту на момент занепаду сил необхідно відкласти або перейти на спрощений режим.

ВИСИПАТИСЬ

Ми не будемо нагадувати про те, що недолік сну шкодить здоров’ю. У цьому питанні теж є щось нове. Наприклад, недавно вчені довели, що занадто багато спати теж погано. Також доведено, що штучне освітлення може викликати безсоння і інші порушення сну. Смартфонам і планшетів не місце в ліжку. Без гормону мелатоніну, який виділяється під час повноцінного відпочинку, організм не встигає відновитися. В результаті сили вичерпуються, а ми відчуваємо той самий занепад сил. Якість сну покращують книги, щирі розмови, легка музика, ну або молоко з медом, або (на худий кінець) снодійні та седативні засоби.

РОЗСЛАБЛЯТИСЯ

Ділу час потісі годину. Але на практиці видно, що багато хто з нас не вміють відпочивати й години.

Ви не думали, чому не повинні перевіряти електронну пошту в неробочий час або планувати новий проєкт на побаченні? Все просто: нервове напруження, постійний режим очікування і невміння розслаблятися можуть призвести не тільки до швидкої стомлюваності, але і депресії, інсульту та ін. Проблемам.

Читайте також: “Ти боїшся сирени? Та ти гірше баби”: в Кропивницькому сторож не пускав чоловіка в укриття (ВІДЕО).

Працюючи, не забувайте відволікатися, і ні в якому разі не пропускайте обідню перерву! А прийшовши додому, забудьте про суворе начальника, дедлайни й робочому плані. Не виходить? Тепла ванна з ефірною олією розмарину, м’яти або сосни, розслабляючий масаж або просто приємна бесіда або перегляд фільму в колі близьких вам людей зроблять свою справу.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward