Як пересадити півонії: поради для садівників

event 16:18 Четвер 20 Квітня 2023 Суспільство

Півонії взагалі можна не пересаджувати. Ось такий неочікуваний початок у статті про пересаджування. Ці красиві квіти можуть рости на одному місці 50 років. З цього погляду ретельно вибирайте місце для них, щоб зайвий раз не турбувати рослину. Якщо потреба все ж таки є, тоді робіть це професіонально, пише простовей.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Серед садівників більше прихильників теорії, що півонії треба періодично пересаджувати. І робити це варто раз на 4-6 років. Бо 50 років на одному місце — трохи занадто.

У віці 4-6 років кущ легше викопати та розділити, щоб його розмножити. А ще процедура допоможе півоніям краще квітнути.

Найкраще займатися пересаджування восени. Вересень — оптимальний варіант за погодними умовами. Приблизно до 20 числа. Весною пересаджуванням займаються лише тоді, коли дуже потрібно. Осінні рослини краще приживаються.

Читайте також: З ним помідори дозріють швидше: городники поділились способом

Викопуйте півонії за допомогою вил, а не лопати. Встромляйте не під сам кущ, а приблизно 15-30 см від нього та під кутом. Зробіть так навколо стовбура кілька разів. Не тягніть з землі, а саме підкопуйте та діставайте з ґрунтом, щоб не пошкодити кореневу систему. Обріжте стеблини, лишивши по 5-7 см.

Коріння промийте в воді, щоб позбавитися землі. Приберіть пошкоджені частини. Якщо є занадто довге коріння, його також обріжте. Тепер кущ можна розділити на кілька частин. В кожній з них має бути не менше, ніж по 5 бруньок.

Обрізані місця потрібно обробити. Для цього використовуйте активоване вугілля. Перед цим можна опустити на 1 хвилину в розчин з марганцівкою.

Тепер кожну частину можна опускати в посадкову яму та присипати ґрунтом. Місце для пересадки перед тим потрібно підготувати. Туди вносять добриво з суперфосфату, перегною, піску, торф. Якщо ви впевнені в якості ґрунту, можна цього не робити.

Якщо все зробити правильно, півонії будуть гарно рости та радувати вас новими квітами. Відстань між кущами має бути не менше ніж 1,5 м.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward