Як очистити душову кабіну від вапняного нальоту: вирішення проблеми

event 06:00 Понеділок 04 Вересня 2023 Дім-Сад

Навіть при гарному догляді з часом на поверхні душової кабіни починає утворюватися вапняний наліт. Так як же його позбутися і повернути первозданний вид душової кабіні, про це ви зараз дізнаєтеся, пише Pixel inform.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Видаляємо наліт у душовій кабіні зі скляних елементів

Одним із найбільш ефективних засобів для очищення вапняного нальоту зі скла є оцет.

Беремо 2 столові ложки столового оцту та розводимо його в 1 склянці теплої води. Ретельно все перемішуємо та переливаємо в пульверизатор. Наносимо розчин на скло та протираємо губкою.

При сильному забрудненні варто скористатися наступним способом – наливаємо в ємність 0,5 склянки оцту, додаємо 0,5 склянки нашатирного спирту і додаємо 40 г соди. Все перемішуємо. Наносимо отриманий розчин на скляну поверхню і залишаємо на 30 хвилин, після чого промиваємо теплою водою і протираємо сухою ганчіркою.

Чим відмити пластик у душовій кабіні

Зубна паста – чудовий спосіб, завдяки якому можна видалити вапняний наліт із пластикових елементів.

Наносимо її на поверхню і залишаємо хвилин на 15-20, після чого змиваємо пасту теплою водою і протираємо сухою ганчіркою. Також цей спосіб підходить і для миття піддону.

Як видалити наліт з піддону

Видалити вапняний наліт з акрилового піддону можна за допомогою зубної пасти. Наносимо пасту на ганчірочку і втираємо її в поверхню, після чого змиваємо теплою водою.

Важливо: паста має бути білого кольору без пігментів, що фарбують, які можуть пофарбувати поверхню.

Важливо: ні в якому разі не використовуйте для чищення абразивні засоби для чищення і жорсткі щітки, так як вони залишають подряпини. Тому найоптимальніший варіант – це м’яка губка.

Читайте також: Як приготувати засіб для миття посуду на основі соди та перекису

Чим відмити душову лійку

Душова лійка також схильна до відкладення вапняного нальоту. Щоб позбутися від нього, налийте в пакет оцет і опустіть в нього душову лійку на кілька годин, після чого обполіскуємо її теплою водою.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward