Як акуратно відокремити жовток від білка: 6 простих способів

event 23:33 Четвер 19 Травня 2022 БЛОГ

Уміння розділяти яєчні білки і жовтки хоч раз знадобиться будь-якому кулінарові. Багато рецептів вимагають використання тільки однієї частини яйця, пише Уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Половинки шкаралупи

Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини і поступово переливати жовток з однієї половину в іншу. Білок стікає вниз в підготовлений посуд, а жовток залишається в шкаралупі. Високий ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.

Пляшка

Якщо жовток не дуже великий, то відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стисніть пляшку і піднесіть горлечко до жовтка. Жовток легко втягується всередину пляшки, а білок залишається цілим. Потім жовток можна легко видавити в окрему миску.

Часник

Цей спосіб став популярним в інтернеті зовсім недавно. За допомогою часнику відокремити жовток можна голими руками. Розбийте яйце в миску. Змастіть пальці зубчиком очищеного часнику. Акуратно візьміть пальцями жовток і перекладіть в окрему миску. Завдяки часнику жовток липне до пальців і не розривається. Спосіб краще працює з холодними яйцями прямо з холодильника.

Лійка

Візьміть кулінарну лійку і поставте над мискою. У лійку розбийте яйце і злегка струсіть. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться в лійці.

Сито

Спосіб добре підходить для свіжих яєць. Краще використовувати сито з великими отворами. Розбийте яйце в сито і злегка струсіть посуд. Білок протече крізь сито, а жовток залишиться всередині. Спосіб може не спрацювати, якщо попалося яйце з щільним білком.

Спеціальна ложка

Люди, які часто відокремлюють білки з жовтками, можуть купити спеціальний прилад – ложку для відділення білка. Такий недорогий і невеликий гаджет дозволить завжди відокремлювати жовтки акуратно.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward