Human Rights Watch опублікувала доповідь про військові злочини, скоєні росіянами на території України

event 17:05 Неділя 03 Квітня 2022 ПОДІЇ

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch підготувала доповідь про військові злочини, скоєні на тимчасово підконтрольних російсько-окупаційним військам територіях України у Чернігівській, Харківській та Київській областях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Доповідь опублікована на сайті організації.

Зокрема, у доповіді йдеться про випадки обстрілів цивільного населення, зґвалтування, пограбування цивільного майна, зокрема їжі, одягу та дров.

Коментар: Випадки, які ми задокументували, становлять собою навмисну ​​жорстокість і насильство щодо цивільного населення України… [Ці злочини] слід розслідувати як військові злочини, — сказав директор Human Rights Watch із Європи та Центральної Азії Х’ю Вільямсон.

У доповіді вказано, що 4 березня російські війська в Бучі схопили п’ятьох чоловіків і стратили одного з них. Свідок розповів організації, що солдати змусили п’ятьох чоловіків стати на коліна на узбіччі дороги, натягти на голову футболки та вистрілили одному з чоловіків у потилицю.

6 березня у селі Ворзель окупанти кинули димову шашку у підвал, після чого застрелили жінку та 14-річну дитину, коли вони вийшли з підвалу. Інформацію Human Rights Watch надав чоловік, який перебував з жінкою в одному підвалі.

Жінка розповіла організації, що російський військовий неодноразово ґвалтував її у школі на Харківщині, де вона та її родина перебували в укритті 13 березня. Солдат рф бив її та порізав ножем обличчя, шию та волосся. Наступного дня жінка втекла до Харкова, де змогла отримати медичну допомогу.

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward